BEOGRADSKI POBEDNIK FARHADIJU: Uručena nagrada za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti u okviru ovogodišnjeg Festa

"BEOGRADSKI POBEDNIK" FARHADIJU: Uručena nagrada za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti u okviru ovogodišnjeg Festa

JEDAN od najvažnijih filmskih autora današnjice i bez sumnje najveća zvezda 52. Festa, iranski reditelj i scenarista Asgar Farhadi, dvostruki dobitnik nagrade Oskar, dobitnik Srebrnog i Zlatnog medveda u Berlinu, Gran-prija u Kanu, Zlatnog globusa, Nagrade "Cezar" i desetina drugih - na svečanoj ceremoniji u "MTS dvorani" sinoć je primio Nagradu "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

01. 03. 2024. u 17:09

NAJAVLJEN 21. BFI: Igra savršenih različitosti

NAJAVLJEN 21. BFI: Igra savršenih različitosti

BEOGRADSKI festival igre odvijaće se ove godine od 7. marta do 10. aprila u Beogradu i Novom Sadu, uz preko 30 predstava u izvođenju 14 plesnih kompanija iz 14 zemalja, a pod sloganom "Savršene različitosti", najavljeno je juče na konferenciji za novinare u Domu Skupštine Srbije.

29. 02. 2024. u 18:16

BANJALUČANKA VIDA DAVIDOVIĆ RADI NA PREDSTAVI SA IVICOM BULJANOM: Premijera drame Mali ratovi i kabine Zare 15. marta

BANJALUČANKA VIDA DAVIDOVIĆ RADI NA PREDSTAVI SA IVICOM BULJANOM: Premijera drame "Mali ratovi i kabine Zare" 15. marta

BANjALUČANKA Vida Davidović je za svoju diplomsku dramu kod mentorke Biljane Srbljanović na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu – „Mali ratovi i kabine ’Zare’“ – dobila Sterijinu nagradu na konkursu za najbolji originalni domaći dramski tekst po kome se ovih dana vredno radi predstava u Narodnom pozorištu Republike Srpske uz režiju Ivice Buljana. Premijera u Banjaluci je zakazana za 15. mart.

29. 02. 2024. u 11:37