NOLE I SRCE

NOLE I SRCE

ĆIRILICOM je poslao poruku. Da je ceo svet razume. Nije Novaku to bila prva poruka ispisana na objektiv kamere, niti prva na srpskom pismu, ali je prva kojom je u čelo pogodio...

31. 05. 2023. u 12:51

REČ ZAPADA

REČ ZAPADA

KFOR je obećao vlastima Srbije da će zaštititi Srbe na severu KiM prošlog petka dok je Kurtijev ROSU pucajući i bacajući šok-bombe nasilno zauzimao srpske opštine.

30. 05. 2023. u 11:00

ČIPOVANJE

ČIPOVANJE

ISPOSTAVIĆE će se još da je Oskarima ovenčani Stiven Spilberg skučena ličnost, ograničene mašte. U hitu "Suvišni izveštaj" Tom Kruz, Kolin Farel, Maks fon Sidov tek u godini 2054. love zlikovce pre nego što počine zločin. A u Teksasu se to događa već sad.

29. 05. 2023. u 07:00

Nekropolitika druge Srbije

Nekropolitika druge Srbije

PROSVEĆENI i osvešćeni deo Srbije često svoje sunarodnike koji veruju u tradicionalne vrednosti i crkvu optužuju za posvećenost smrti i njeno veličanje. Da li bi moglo biti da je stvar, zapravo, obrnuta?

28. 05. 2023. u 12:19

Irvasi

Irvasi

ISPOSTAVILO se da bi Srbi u svojoj istorijskoj kolevci Kosovu sada trebalo da imaju prava kao Sami, narod Laponaca u Švedskoj.

25. 05. 2023. u 07:00

Metla!

Metla!

MOMAK koji voli svež burek, kasačke konje, svoj rodni lepi Sombor i kojem su na prvom ulazu u Ameriku jedva prepoznali sliku u pasošu, već osam sezona drži lekcije iz košarke onima koji se busaju u grudi da su taj sport izmislili i da su najbolji u njemu.

24. 05. 2023. u 12:20

Tras

Tras

BIVŠA premijerka Velike Britanije sa najkraćim mandatom u istoriji ove zemlje izašla je iz "ilegale" i to, ni manje ni više, nego na Tajvanu.

23. 05. 2023. u 07:15

KONTRALITIJA: Spremaju se da krenu protiv povorke čija je suština molitva za ubijenu nevinu decu, za sve ljude, pa i za njih rabe Božje

KONTRALITIJA: Spremaju se da krenu protiv povorke čija je suština molitva za ubijenu nevinu decu, za sve ljude, pa i za njih rabe Božje

SVAKO ko je pažljivo poslušao snimak patrijarha Porfirija sa tribine na kojoj je, između ostalog, besedio i o rodno osetljivom jeziku, razumeo je da je govorio o konkretnoj ženi, a nikako o svim ženama. Ali, dežurni cenzori iz određenog društvenog sloja, neki od njih su i deo vlasti, koji su se jasno prepoznali u patrijarhovom obraćanju, njegove reči, istrgnute iz konteksta brzopotezno su objavili na mrežama i u svojim medijima. Sada se oni i njima slični sramno i izvitopereno nadmeću u licemernim, zlonamernim komentarima, uvredama i spotovima koji svakako ništa ne govore o Njegovoj svetosti, ali mnogo o njima samima.

20. 05. 2023. u 07:00

KROLEVIJEC

KROLEVIJEC

SVETSKA vlada u senci, uz "štake" iz Vašingtona, ništa više ne prepušta slučaju, niti improvizaciji bilo koje nacije. Ranije su se na njihovoj meti listom nalazile krupne teme, sada se ne bira, zalazi se i u sitna crevca. Sve je važno ako, kumulativno, može da pogura stvar ka cilju. Nekada su se, takođe, na meti intervencija nalazili nejaki narodi, među koje je trebalo, po nalogu globalista, raspiriti žišku revolucije, bratoubilački rat i krvoproliće koje će "doneti demokratiju".

12. 05. 2023. u 15:48

NEPREBOL

NEPREBOL

SRBIJA natopljena suzama tužnog Đurđevdana, najtužnijeg. Suzama natopljena cela zemlja ovog krvavog maja.

07. 05. 2023. u 09:00

MIROTVORAC

MIROTVORAC

DOK je iz Budimpešte leteo u Rim papa Franja je novinarima koji su ga pratili za vreme boravka u Mađarskoj kazao da je bio u mirovnoj misiji sa ciljem zaustavljanja rata u Ukrajini.

03. 05. 2023. u 07:00

ZASTAVICE

ZASTAVICE

IZJAVA visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đozepa Borelja da države članice treba da pošalju svoje ratne brodove da patroliraju Tajvanskim moreuzom sa ciljem postizanja mira na ostrvu, koje je, kako tvrdi, deo evropskog geopolitičkog pojasa, pokazuje da Unija, uz SAD, svim snagama želi da proširi svoj uticaj u Pacifiku, nauštrb Kine.

25. 04. 2023. u 15:33

SRAMOĆENJE

SRAMOĆENJE

MIŠEL Donelan, britanska sekretarka za tehnologiju i nauku, najavila je sprovođenje zakona protiv mržnje na mrežama prema kojem bi rukovodioci društvenih medija, ako ne cenzurišu takozvani štetni sadržaj, mogli da zaglave zatvor. Vaše "pismo" drugome, upućeno preko društvenog medija, ne može da do njega stigne ukoliko "mreža" prethodno ne "pročita" i "osigura" da se Dauning strit slaže sa tim.

24. 04. 2023. u 07:00

PIŠTALICE

PIŠTALICE

INFLACIJA kod prehrambenih proizvoda dostigla je u Francuskoj 20 odsto na godišnjem nivou. Predviđaju da će uskoro biti i 25.

21. 04. 2023. u 07:00

Kazani

Kazani

NA jučerašnji dan navršila se tačno 31 godina otkako sam poslednjim civilnim letom pobegao iz mog rodnog Sarajeva.

20. 04. 2023. u 12:52

PAMĆENJE

PAMĆENJE

ISTORIČARI kažu da ne znamo broj žrtava savezničkog bombardovanja u aprilu 1944. što ne bi bilo strašno da je reč o izuzetku. Nažalost, taj zaborav srpskih žrtava postao je pravilo u 20. veku, kada su svaki novi režim i ideologija prepravljali prošlost verujući da tako stvaraju bolju budućnost.

19. 04. 2023. u 07:15

Dubler

Dubler

NIJE isključeno da je ovih dana iz Prištine naručen kontingent maslinastozelenih dukserica i majica kratkih rukava, pogodnih za pokazivanje bicepsa.

13. 04. 2023. u 12:00

DRUGA STRANA: Rubinovi lekovi za Veliku Srbiju

DRUGA STRANA: Rubinovi lekovi za "Veliku Srbiju"

DA nisu pokojnici, koji su otišli "Bogu na istinu", Ričard Holbruk i Madlen Olbrajt bili bi ovde na Balkanu. U njihovom odsustvu u Podgoricu, Tiranu i Skoplje stigao je Džejms Rubin sa već dobro poznatom biografijom. Naročito se isticao u vreme pre i posle bombardovanja Srbije. Za svoje zasluge dobio je orden od Atifete Jahjage zbog "vanrednog doprinosa za Kosovo tokom ratnog perioda". Ako ga je iko zaslužio - on je.

12. 04. 2023. u 07:06

Tepih

Tepih

POTREBA da "pljunu" na Srbe, posebno sarajevske Srbe, kada god se nađu na crvenom tepihu u gradu na Miljacki, po svemu sudeći, prelazi u naviku većini "beogradskih glumaca". Poslednji primer je Milutin Karadžić koji je, prilikom primanja nagrade u ovom gradu, prokomentarisao kako bi bilo lepo da dobije zvanje počasnog građanina Sarajeva jer bi tako "jedan Karadžić na kulturan način ušao u Sarajevo".

11. 04. 2023. u 07:15