NEĆE MOĆI: Svete krave

NEĆE MOĆI: Svete krave

AKO se nevladine organizacije i mediji koji su predmet najnovije istrage Uprave za sprečavanje pranja novca zaista zalažu za demokratiju i slobodu, za vladavinu prava i suzbijanje korupcije i kriminala, zašto im smeta provera sopstvenog poslovanja?

nedelja, 02. 08. 2020. u 06:00

NEĆE MOĆI: Profesorka pod žigom zveri

NEĆE MOĆI: Profesorka pod žigom zveri

Kako je borba za nezavisnost Kosova Radini Vučetić važnija od svih proklamovanih univerzalnih vrednosti poput ljudskih prava i sloboda, i kako predaja "srca Srbije" može biti opravdanje za diktaturu

nedelja, 26. 07. 2020. u 07:39

Zapad da otvori arhive

Zapad da otvori arhive

POSLE nastavka dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU i prvog susreta sa premijerom tzv. Kosova Avdulahom Hotijem u Briselu predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su Albanci tražili da se otvore vojne i policijske arhive Srbije, a da je naša strana na to pristala, ali uz uslov da se otvore i arhive OVK.

četvrtak, 23. 07. 2020. u 07:45

NEĆE MOĆI: Hram za respiratore

NEĆE MOĆI: Hram za respiratore

DOMAĆI zapadoljupci vole da, kad god im je to u interesu, citiraju onaj navodni Čerčilov odgovor na predlog saradnika u jeku Drugog svetskog rata da budžetska sredstva namenjena kulturi preusmeri za ratni napor: "A šta ćemo, onda, da branimo?"

nedelja, 19. 07. 2020. u 08:12

KOMENTAR: Najs ne bi ni smeo da bude Tačijev branilac

KOMENTAR: Najs ne bi ni smeo da bude Tačijev branilac

NEKADAŠNjI tužilac Haškog tribunala Džefri Najs, a sada advokat bivšeg komandanta terorističke OVK Hašima Tačija, mogao bi se u ulozi "branioca pravde" opisati svakako osim prevodom njegovog prezimena sa engleskog - lep, simpatičan, prijatan...

četvrtak, 16. 07. 2020. u 12:09

KOMENTAR: Akademik sa manirom Montija Pajtona

KOMENTAR: Akademik sa manirom Montija Pajtona

U TRENUTKU kada nastaje ovaj tekst, njegov junak se samokandiduje za predsednika nekakve skupštine slobodnih građana na platou kod Filozofskog fakulteta. Reč je o akademiku Dušanu Teodoroviću, koji u maniru Montija Pajtona "bira" paralelni parlament, jer mu se vlada u kojoj je bio viđen za ministra prosvete u međuvremenu - raspala.

sreda, 15. 07. 2020. u 11:16

KOMENTAR: AJA

KOMENTAR: AJA

SUDAR hrišćanskog i muslimanskog sveta odjeknuo je kao neočekivani prasak, a zapravo se ništa nije dogodilo ni iznenada, ni nenadano.

utorak, 14. 07. 2020. u 13:05 >> 19:42