OMAŽ MIKINOM RASKOŠNOM TALENTU: U Herceg Novom počela Manifestacija „Antićevi dani“

OMAŽ MIKINOM RASKOŠNOM TALENTU: U Herceg Novom počela Manifestacija „Antićevi dani“

KULTURNI centar Novog Sada već 16 godina organizuje manifestaciju „Antićevi dani“ koja je od izuzetnog značaja za grad Novi Sad, a na osnovu saradnje koju su osmislili direktor Kulturnih centara Novog Sada i Herceg Novog - Bojan Panaotović i Tatjana Anteljević - ovaj jedinstveni događaj kulture, sinoć je u hercegnovljanskoj kući Ive Andrića otvorena izložba „Garavi sokak“.

03. 10. 2023. u 20:11

USAMLJENI TRKAČI NA DUGE PRUGE: Božanstvenom komedijom Franka Kastorfa u Danu prologa u BDP večeras počinje 57. Bitef

USAMLJENI TRKAČI NA DUGE PRUGE: "Božanstvenom komedijom" Franka Kastorfa u Danu prologa u BDP večeras počinje 57. Bitef

PREDSTAVOM "Božanstvena komedija" u režiji Franka Kastorfa, na sceni Beogradskog dramskog pozorišta, večeras "nezvanično" počinje 57. Bitef - reč je o Danu prologa (ovo ostvarenje nije u takmičarskoj konkurenciji), a u narednih sedam dana, pod sloganom "Snago ne pristaj da budeš nečija", smenjivaće se ostvarenja iz Nemačke, Grčke, Litvanije, Mađarske, Švedske, Belgije i Srbije.

03. 10. 2023. u 11:22

DOLAZIM NA SAJAM KNJIGA: Patrik Beson za Novosti iz Pariza

DOLAZIM NA SAJAM KNJIGA: Patrik Beson za "Novosti" iz Pariza

U Parizu je održan peti po redu Sabor književnika, izdavača i turističkih motiva. Ovaj višednevni skup okupio je književne stvaraoce iz Srbije i dijaspore. Došli su gosti iz desetak zemalja. Bili su tu predstavnici iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, Holandije, Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske... Bilo je izloženo oko trista naslova.

02. 10. 2023. u 17:45