GRAČANICA SIJA KROZ VEKOVE: U Zavodu za zaštitu spomenika kulture predstavljena monografija koja je pratila uspešnu izložbu

GRAČANICA SIJA KROZ VEKOVE: U Zavodu za zaštitu spomenika kulture predstavljena monografija koja je pratila uspešnu izložbu

IZLOŽBA "Gračanica - sjaj umetnosti u doba kralja Milutina" Aleksandre Davidov Temerinski, koja je tokom dva meseca s početka prošle godine posetiocima Galerije SANU pružala mogućnost da pravo iz gradskog jezgra stupe u atmosferu crkve, nastala je povodom obeležavanja sedam vekova od završetka oslikavanja Gračanice, a u saradnji SANU i Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture. Sada je autorka izložbe, upravo u pomenutom Zavodu u kome radi, predstavila prateći katalog koji je, po rečima okupljenih stručnjaka, mnogo više od kataloga, ozbiljna monografija o Gračanici.

21. 06. 2024. u 15:43

PREĆUTANI ZLOČIN: Izložba u Narodnom muzeju u Kraljevu

PREĆUTANI ZLOČIN: Izložba u Narodnom muzeju u Kraljevu

Izložba pod nazivom „Prećutani zločin: Zverstva albanskih kvislinga nad Srbima i Jevrejima na Kosovu i Metohiji u Drugom svetskom ratu“ dr Nenada Antonijevića, muzjeskog savetnika Muzjea žrtava genocida u Beogradu, u Narodnom muzeju u Kraljevu biđe otvorena u petak, 28. juna, sa početkom u 18 sati.

21. 06. 2024. u 14:30

NAKLON IMPRESIONISTIMA : Maja Gojković na izložbi u  pariskom muzeju Orsej(FOTO)

NAKLON IMPRESIONISTIMA : Maja Gojković na izložbi u pariskom muzeju "Orsej"(FOTO)

NEKOLIKO sati pre nego što je u četvrtak veče, u Srpskom kulturnom centru u Parizu zajedno sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem prisustvovala otvaranju izložbe dela naših slikara u čast predstojećih Olimpijskih igara „Sport u umetnosti. Umetnost sporta,“ predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković posetila je postavku u pariskom Muzeju „Orsej“ kojom Francuska i svet obeležavaju 150 godina impresionizma.

20. 06. 2024. u 21:40