DOLAZI MEHTA! Najavljen nastup slavnog dirigenta

DOLAZI MEHTA! Najavljen nastup slavnog dirigenta

JEDAN od najvećih dirigenata današnjice, čuveni maestro Zubin Mehta, deseti put će stati pred svoje prijatelje iz Beogradske filharmonije, na gala koncertu koji će se održati 10. jula od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

25. 06. 2021. u 09:45

BALKANSKA SMOTRA: Leskovac opet centar stripa (FOTO)

BALKANSKA SMOTRA: Leskovac opet centar stripa (FOTO)

BALKANSKA smotra mladih strip autora, koji će se ove godine u organizaciji škole stripa "Nikola Mitrović Kokan" održati 23. put od 25. do 27. juna u prostorijama Leskovačkog kulturnog centra, Narodnog muzeja i Narodne biblioteke "Radoje Domanović" nadmašila je sopstvene rokorde.

24. 06. 2021. u 20:44

KO TO TAMO PEVA OSVOJIO FRANCUZE: Legendarni film Slobodana Šijana ponovo puni sale i dobija pohvale

"KO TO TAMO PEVA" OSVOJIO FRANCUZE: Legendarni film Slobodana Šijana ponovo puni sale i dobija pohvale

KULTNI film reditelja Slobodana Šijana i scenariste Dušana Kovačevića "Ko to tamo peva" i danas s velikim interesovanjem privlači pažnju francuske publike. Otkako je prošle godine ponovo prikazano na Kanskom festivalu u okviru selekcije "klasika", tačno 40 godina posle prvog pojavljivanja na Kroazeti u okviru selekcije "Izvestan pogled", Šijanovo delo ponovo puni sale.

24. 06. 2021. u 09:09

POEZIJA VLADANE PERLIĆ U KC GRAD: O knjizi Isus među devojkama govoriće  Radmila Petrović, Maša Tomanović, Nikola Đurica, Zvonko Karanović

POEZIJA VLADANE PERLIĆ U KC GRAD: O knjizi "Isus među devojkama" govoriće Radmila Petrović, Maša Tomanović, Nikola Đurica, Zvonko Karanović

U KC GRAD-u u okviru programa "Buking" biće predstavljena Vladana Perlić, mlada pesnikinju iz Banja Luke. O njenoj knjizi "Isus među dojkama", koju je objavio LOM, govoriće pesnikinja Radmila Petrović, Maša Tomanović, književna teoretičarka i urednica u "Darma Buks", pesnik Nikola Đurica i urednik PPM "Enklava", pesnik Zvonko Karanović i aitorka.

23. 06. 2021. u 16:05

MAĐARSKI FILM NA PALIĆU: U selekciji šest filmskih ostvarenja iz ove zemlje

MAĐARSKI FILM NA "PALIĆU": U selekciji šest filmskih ostvarenja iz ove zemlje

NA 28. Festivalu evropskog filma Palić, koji se ove godine održava od 17. do 23. jula na Paliću i u Subotici, biće predstavljena selekcija "Novi mađarski film" u kome će se naći šest ostvarenja iz ove zemlje: "Pripreme za zajednički život na neodređeno vreme" rediteljke Lili Horvat, "Pena" Nore Lakoš, "Sedam malih slučajnosti" Petera Gotharda, "Ovako si savršena" Petera Varšiča, "Post Mortem" Petera Bergendija i Toxikoma" Gabora Herendija.

23. 06. 2021. u 16:00

TREĆI NASTAVAK RUSKE SAGE O KUCAMA IZ SVEMIRA: Zvezdani psi: Tropska avantura od septembra i u našim bioskopima

TREĆI NASTAVAK RUSKE SAGE O KUCAMA IZ SVEMIRA: "Zvezdani psi: Tropska avantura" od septembra i u našim bioskopima

PSI koji govore, psi koji upadaju u nevolje, psi astronauti i oni koji su poslati na novi tropski zadatak - to su Belka i Strelka. Nakon uspeha prva dva dela ruske animacije, "Zvezdani psi" i "Zvezdani psi: Avantura na mesecu", Belka i Strelka vraćaju se iskusniji, zanimljiviji i smehotresniji u najnovijem nastavku sage "Zvezdani psi: Tropska avantura" koji će se u bioskopima prikazivati od 9. septembra.

23. 06. 2021. u 15:59

FMU I GVARNERIJUS NAGRAĐUJU: Koncert Sanjina Jakovljevića u petak u 19 časova

FMU I "GVARNERIJUS" NAGRAĐUJU: Koncert Sanjina Jakovljevića u petak u 19 časova

DOBITNIK prvih nagrada na međunarodnim takmičenjima "Mihailo Vukdragović" i "Davorin Jenko", pijanista Sanjin Jakovljević održaće solistički koncert u "Gvarneriusu", u petak, 25. juna. Mladi umetnik nastupiće u okviru desete sezone ciklusa koncerata "FMU i Gvarnerius nagrađuju". Na programu su dela Skarlatija, Rahmanjinova, Malera, Saja, Skrjabina, Lista i Antejla.

23. 06. 2021. u 15:22