SVETSKI DAN ŽIVOTNE SREDINE: Zaštitimo prirodu jer ona čuva nas

SVETSKI DAN ŽIVOTNE SREDINE: Zaštitimo prirodu jer ona čuva nas

SVAKE godine 5. juna, širom sveta obeležava se ″Svetski dan zaštite životne sredine″. Ovaj dan je važan podsetnik da je očuvanje životne sredine odgovornost svih nas i da svako može doprineti na svoj način, bez obzira na svoje mogućnosti. Čak i mali koraci koje preduzimamo imaju pozitivan uticaj i doprinose održivijoj budućnosti.

05. 06. 2023. u 13:38UN cilj 13

Solarna energija i njen značaj

Solarna energija i njen značaj

SOLARNA energija se danas koristi na različite načine, a razlozi za njenu sve češću upotrebu su pre svega u tome što su ljudi prepoznali mnogobrojne benefite, od uštede novca pa do zaštite životne sredine i vazduha od velikog zagađenja.

24. 04. 2023. u 10:01UN cilj 7, 13

MISLI ZELENO

Ukoliko svakodnevno učinimo bar jedan korak u cilju zaštite životne sredine možemo reći da smo uspeli. Put do utabane staze ne postoji, na nama samima je da izaberemo vreme i način kako ćemo to učiniti. Važno je samo da prirodu poštujemo, jer priroda je čoveku obezbedila sve ono neophodno za njegov normalan i zdrav život.

Kako možemo sačuvati prirodu i zaštititi okolinu? Odgovori na ova pitanja nalaze se na svakom koraku. Postoji bezbroj načina da doprinesemo zaštiti životne sredine. Evo nekoliko najjednostavnijih načina: obratite pažnju koliko i kako koristite vodu, reciklirajte i razvrstajte otpad, smanjite upotrebu plastike, zamenite određenu kozmetiku i sredstva za čišćenje prirodnijim rešenjima.

Info tabla

01

Šta je karbonski / ugljenični  otisak?

02

Šta je Zeleno pranje / greenwashing?

03

Šta je E-otpad?

04

Šta je mikroplastika?

05

Šta znače oznake na ambalaži?

06

Šta je plogging?