ZABRANILI NEMCIMA DUGU PA JE STAVILI NA SVOJ LOGO: Neko je u Uefi pogubio konce

Novosti online

23. 06. 2021. u 15:15

ALIJANC arena neće svetleti u duginim bojama na večerašnjoj utakmici Nemačka - Mađarska, jer je UEFA tako odlučila, ali su zato čelnici Evropske kuće fudbala preivremeno urgadil idugine boje u logo ove asocijacije.

ЗАБРАНИЛИ НЕМЦИМА ДУГУ ПА ЈЕ СТАВИЛИ НА СВОЈ ЛОГО: Неко је у Уефи погубио конце

FOTO: UEFA

Nemci su tokom meča želeli da Alianc arenu oboje duginim bojama kao poruku mađarskoj vladi i premijeru Viktoru Orbanu, koji je nedavno doneo zakon o zabrani „promocije homoseksualnosti“.

UEFA POŠTUJE DUGU

- Danas UEFA s ponosom nosi dugine boje. To je simbol koji oličava naše osnovne vrednosti, promoviše sve u šta verujemo - pravednije i ravnopravnije društvo, tolerantno prema svima, bez obzira na poreklo, religiju ili pol. Neki su odluku UEFA da odbije predlog grada Minhena da se stadion osvetli duginim bojama za utakmicu EURO 2020 protumačili kao političku. Naprotiv, sam zahtev je politički, povezan sa dolaskom mađarske reprezentacije na stadion za večerašnju utakmicu sa Nemačkom. Za UEFA duga nije politički simbol, već znak naše snažne posvećenosti raznovrsnijem i inkluzivnijem društvu - navodi se u izjavi UEFA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije