U JEKU SKANDALA ZBOG IGRANJA SA USTAŠKIM GRBOM: Oglasili se Hrvati - pokreće se disciplinski postupak

Novosti

29. 06. 2021. u 14:55

ČAK četiri utakmice igrali su reprezentativci Hrvatske sa pogrešnim grbom i niko nije reagovao, a prošli su i nekažnjeno.

У ЈЕКУ СКАНДАЛА ЗБОГ ИГРАЊА СА УСТАШКИМ ГРБОМ: Огласили се Хрвати - покреће се дисциплински поступак

Foto: EPA

Kao što smo već pisali, na dresu Modrića, Perišića i ostalih igrača je tokom celog takmičenja na EURU bila zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje belo (inače je crveno).

Objašnjeno je da te zastavice na dres stavljaju ekonomi HNS-a, a ko je krivac za takav grb koji sam po sebi izaziva političke konotacije, je Tomislav Pacak, čovek zadužen za odnose sa javnošću HNS-a.

FOTO: AP/Tanjug

- Svu štampu za sportsku opremu hrvatske reprezentacije radi jedna štamparija, uključujući zastave zemalja za pojedine utakmice. Nažalost, dogodila se nenamerna greška u ručnom vektorskom crtanju i potom u štampanju hrvatske zastavice uoči Europskog prvenstva, koja potom nije primećena! Hrvatski fudbalski savez tražiće odgovornost od  te štamparije i interno povesti disciplinski postupak za odgovorne za ovaj nenameran propust, zbog kojeg se izvinjavamo javnosti i hrvatskim navijačima - rekao je za hrvatske Sportske novosti.

U zaključku je Pacak istakao da ovo definitivno nije namerno urađeno.

- HNS odbija svaku pomisao da bi se radilo o namernom izvrtanju hrvatskog grba kojeg hrvatske reprezentacije godinama ponosno predstavljaju širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (35)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024