VIOLA JE VEZALA ČETIRI POBEDE NA SVOM TERENU: Navijači sanjaju o povratku u Ligu šampiona nakon 14 godina

V.M.

14. 01. 2024. u 11:05

U okviru 20. kola italijanske Serije A fudbaleri Fiorentine će ugostiti Udineze (18:00).

ВИОЛА ЈЕ ВЕЗАЛА ЧЕТИРИ ПОБЕДЕ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Навијачи сањају о повратку у Лигу шампиона након 14 година

FOTO: Tanjug/AP

Viola je u najjačem evrospkom takmičenju poslednji put nastupala u sezoni 2009/10, a navijači već sada počinju da sanjaju o povratku u Ligu šampiona.

Imaju i razloga za to jer Fiorentina trenutno predvodi trku za četvrto mesto u kojoj se nalaze brojne ekipe, tako da ako želi da ga zadrži nema pravo na kiks.

Za razliku od nekih prethodnih sezona, izabranici Vinčenca Italijane igraju dosta tvrd fudbal. To je posebno slučaj u poslednje vreme jer jer na njihove minule četiri utakmice tačno padao po jedan gol.

Bili su u seriji od tri vezane pobede sve do prošlog kola kada im je Sasuolo prekinuo niz (0:1).

Fiorentina posebno dobro igra na svom ''Artemio Frankiju'', nanizali su četiri pobede pred svojim navijačima i Firenca postaje jedno od najtežih gostovanja u Italiji.

Priliku da se u to uvere danas će imati majstori za remije, fudbaleri Udinezea.

Popularne ''zebre'' su čak 11 puta ove sezone delili bodove, aspolutno najviše od svih timova u ligi, a uz to su upisali dve pobede i šest poraza.

Gosti su trenutno 16. na tabeli i imaju dva boda više od Kaljarija koji je prvi tim ispod crte, tako bi i njima dobro došla pobeda kojom bi se dodatno odvojili od zone ispadanja.

Udineze je godinama poznat kao ekipa koja proizvodi veliki broj kvalitetnih igrača, a najnovija tražena roba je srpski reprezentaivac Lazar Samardžić.

Letos je bio na korak od transfera u Inter, a sada u Napoli, međutim oba puta je dolazilo do zastoja i videćemo šta će se desiti sa sjajnim veznjakom do kraja prelaznog roka.

Na prvom ovosezonskom duelu današnjih rivala Viola je slavila sa 2:0, a verujemo da će to ponovo biti slučaj, iako će biti lišeni usluga ponajboljeg igrača u ekipi, Nikolasa Gonzaleza.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)