MAJORKA STIŽE U MADRID: Rajković u prestonici pokazuje šta zna

Novosti online

27. 08. 2022. u 09:50

SRBIN komanduje odbranom kluba sa Baleara.

МАЈОРКА СТИЖЕ У МАДРИД: Рајковић у престоници показује шта зна

Foto: Profimedia

Fudbaleri Rajo Valjekana dočekaće na svom "Valjekasu" ekipu Majorke u meču 3. kola španske La lige. Popularni "crveni pojasevi" savladali su Espanjol minulog vikenda u Barseloni sa 2:0, te pred svojim navijačima imaju dodatni motiv da nastave u istom ritmu.

Kada Rajo dođe u glavni grad Katalonije, mali tim iz predgrađa Madrida - dominira! Prošlog vikenda je na "Nou kampu" zaustavio stotinama miliona pojačanu Barselonu, a šest dana kasnije, na otvaranju druge runde oko šest kilometara dalje na stadionu u Kornelji tukao je Espanjol - 2:0 (1:0).

Situacija nije bila nimalo naivna, pošto je štoper gostiju Florijan Ležen u razmaku od samo dva minuta zaradio dva žuta kartona, pa je već posle četvrt časa igre Rajo ostao sa igračem manje. U tom periodu bio je u podređenom položaju, ali se Leženov kolega na suprotnoj strani Serđi Gomez dobio direktan crveni karton i poništio brojčanu prednost Espanjola.

Rajo je nedugo zatim poveo. Igrao se finiš prvog dela kada su Izi Palazon i Unaj Lopez sjajno iskombinovali kod slobodnog udarca, a omaleni Španac hirurški preciznim udarcem po zemlji matirao Benžamena Lekomta.

Na isteku sat vremena igre gosti su duplirali prednost, ovog puta posle odlične timske akcije po levoj strani koju je sa peterca završio Pate Sis. Espanjol je u tom trenutku krenuo u ofanzivu i izvršio ogroman pritisak na goste, ali malo je reći da nije imao sreću... Tri puta su domaći fudbaleri pogađali stativu, dva Havi Puado i jednom Ekspozito.

Srpski reprezentativni čuvar mreže Predrag Rajković ni nakon 180 minuta nije primio gol gol iz igre u Španiji, ali njegova Majorka ipak je doživela prvi poraz. Nakon što je u Bilbau napravio nekoliko bravura i bio jedan od najzaslužnijih što je gost sa Baleara odneo kući bod (0:0), nekadašnji golman Crvene zvezde je dva puta matiran u meču sa Betisom, ali u oba navrata sa bele tačke - 1:2.

Ispostavilo se da su gosti iz Sevilje zahvaljujući tim penalima uspeli da slave, a junak je nepogrešivi Borha Iglesijas. Siguran je bio u 9. i 73. minutu. Počasni pogodak za Majorku delo je Vedata Murićija u 57. minutu susreta.

Poslednji međusobni duel Rajo i Majorka odigrali su 15. maja. Ekipa sa Baleara je na svom stadionu slavila sa 2:1.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TIP PREDLAŽE – JAPAN 1: Kobe se gosti