ELČE PRIŽELJKUJE PRVI TRIJUMF U SEZONI: Real Sosijedad bez najboljeg stiže u Alikante

Novosti online

27. 08. 2022. u 09:28

UTAKMICA 3. kola španske La lige.

ЕЛЧЕ ПРИЖЕЉКУЈЕ ПРВИ ТРИЈУМФ У СЕЗОНИ: Реал Сосиједад без најбољег стиже у Аликанте

Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Ekipa Elčea ponovo će imati težak zadatak da upiše prvi trijumf su sezoni. Na stadion "Martinez Valero" stiže Real Sosijedad koji u Alikante dolazi nakon poraza od Barselona na svojoj "Anoeti" od 1:4.

"Zeleno prugaši" su minulog vikenda remizirali u duelu sa Almerijom na svom terenu 1:1. Doveo je Umar Sadik andaluški tim u vođsto iz prve prave prilike. Zapravo, nije to ni bila izgledna prilika, već je visoki Nigerijac kod kornera sredinom prvog dela utrčao ispred čuvara na drugoj stativi i pogodio za vođstvo gostiju. Ipak, baš kao i prošle nedelje protiv Reala, Rubijev tim nije uspeo da zadrži prednost.

Sedam minuta kasnije zablistao je Aleks Koljado. Barselonin đak koji je pre samo nedelju dana stigao na pozajmicu u Elče opravdao je na isteku pola sata igre zvanje polaznika La Masije, oslobodio se dvojice čuvara na ivici šesnaesterca i lukavim udarcem u bliži ugao doneo izjednačenje domaćinu, a ispostaviće se i konačan rezultat.

Barsa je pokazala svoj potencijal u San Sebastijanu, Real Sosijedad je prisustvovao demonstraciji sile.

Promenio je Robert Levandovski klub i zemlju, ali navike nije. I dalje je Poljak gol-mašina. Ako je bilo skeptika koji su smatrali da je njegovo vreme prošlo, da neće biti tako ubojit kao u nemačkom gigantu, zbog godina (34), brzo ih je razuverio. Postigao je dva gola u Baskiji i najavio berićetnu sezonu za Barsu koja želi da skine s trona šampiona Evrope i Primere, Real. Poljak je u 79. minutu petom upisao i asistenciju, doduše uz pomoć jednog igrača domaćina, Ansu Fati je iskoristio dodavanje za konačnih 1:4. U listu strelaca upisali su se i Usman Dembele, dok je jedini pogodak za Real Sosijedad delo Aleksandera Isaka koji se preselio u Njukasl.

Posao koji je mnoge iznenadio sada je definitivno realizovan u rekordnim okvirima. Njukasl nikada nije dao ni izbliza toliko novca za jedno pojačanje, kao što ni Real Sosijedad nije dobio nikada ni pola tog novca koji stiže sa "Sent Džejms parka"... A, radi se o poslu vrednom 70.000.000 evra fiksno, plus pet miliona u bonusima i još 10 odsto od naredne prodaje.

Prethodna četiri međusobna duela u svoju korist je rešio Real Sosijedad, favorit je i na današnjem.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORBA ZA EVROPU: Orlove će skupo koštati remiji sa Verderom i Unionom