NASTAVLJA LI MITAR DA REŠETA? Srbin i Fulam napadaju lidera!

V.D.

26. 08. 2022. u 18:09 >> 20:44

U SUBOTU od 18.30 na "Emirejtsu" Arsenal će dočekati gradskog rivala Fulam.

НАСТАВЉА ЛИ МИТАР ДА РЕШЕТА? Србин и Фулам нападају лидера!

Foto: Profimedia

Arsenal je jedini tim u Premijer ligi koji u prva tri kola ima stoprocentni učinak.  "Tobdžije" su ostvarile sve tri pobede od toga dve na gostovanjima. Sa devet postignutih golova i svega dva primljena nalaze se usamljeni na prvom mestu na tabeli. 

Ambicije Arsenala u novoj sezoni su svakako plasman u prve četiri ekipe koji vodi u Ligu šampionu.

Na "Emirejstu" se već punih pet sezona ne igraju utakmice najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja i nema sumnje da će Arteta i njegovi puleni ove sezone sve učiniti kako bi se vratili u društvo najboljih timova na starom kontinentu.

Dobar početak sezone nagoveštava da bi Arsenal mogao da se bori i za titulu, što ranijih sezona nije bio slučaj. Stiče se utisak da je uprava napokon pogodila sa pojačanjima. 

Gabrijel Žesuz bivši fudbaler Mančester sitija je sa dva gola i tri asistencije već nagovestio da će biti veliko pojačanje za tim iz prestonice. 

Do kraja prelaznog roka ostalo je još šest dana i verujemo da će Arteta probati da dovede još nekog igrača kako bi bio što konkurentniji u borbi za trofeje.

Sa druge strane Fulam od povratka u Premijer ligu takođe nije doživeo poraz. Bolji start sezone u klubu iz zapadnog dela Londona nisu ni mogli da zamisle. Sa pet osvojenih bodova u prva tri kola, tim našeg Aleksandra Mitrovića se nalazi na visokom sedmom mestu.

Bod osvojen protiv vicešampiona Liverpula na startu sezone dao je krila "kolibarima" koji su potom remizirali sa Vulverhemtonom u gostima. Mogao je Fulam na tom meču i do sva tri boda ali najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije je u 81.minutu meča promašio jedanaesterac.

Prvu pobedu u sezoni ostvarili su u prošlom kolu kada su na svom "Krejven kotidžu" savladali Brentford svog lokalnog rivala.

Pobedonosni gol na tom meču postigao je ko drugi do srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović. Popularni Mitrogol je u prva tri kola tresao mreže rivala tri puta i još jednom potvrdio da će i ove sezone biti glavna uzdanica svog tima.

Po povratku u Premijer ligi ambicije Fulama su iste kao i u prethodna dva navrata, a to je opstanak. Dva puta se Fulam vraćao u društvo najboljih i dva puta je ekspresno ispadao u Čempionšip. Dobar start sezone "kotadžersima" uliva nadu da bi ovog puta mogli da ostvare svoj cilj i da se u Premijer ligi zadrže duže od jedne sezone. Fulam je u utorak doživeo poraz u Liga kupu od Kroulija. Na teren su istrčali u rezervnom sastavu i izgubili 2:0 od člana Lige dva. Verujemo da je Fulam rešen ove sezone da baci sve karte na prvenstvo u kome žele da igraju više sezona.

Biće ovo duel dve neporažene ekipe u dosadašnjem delu prvenstva. Arsenal je na čelu tabele i svakako želi da tu i ostane nakon malog londonskog derbija ali Fulam je već u prvom kolu pokazao da zna da se nosi i sa najjačima.

Tradicija međusobnih susreta je na strani Arsenala koji je gledano kroz istoriju daleko uspešniji i bolji tim od gostiju.

Današnji rivali poslednji put su se sastali u aprilu prošle godine upravo na "Emirejtsu". Domaćin je golom u 97. minutu uspeo da izbegne poraz.  Odneo je tada Fulam bod koji nije bio dovoljan za opstanak. 

Arsenal je apsolutni favorit na ovom meču dok Fulam u severni deo Londona dolazi sa željom da se nadigrava.

Svi u Fulamu su svesni kvaliteta koji poseduje Arsenal, ali se ipak trener Marko Silva nada da bi uz pomoć našeg Aleksandra Mitrovića stadion "Emirejts" mogli da napuste neporaženi. 

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: Ukupno kartona više 2,5 (kvota 1,58)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,65)

PATRIOTSKI TIP: Strelac na meču Aleksandar Mitrović (kvota 3,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024