SITI ZABORAVLJA NA REMI SA NJUKASLOM: Kristal Palas je na "Etihadu" veliki autsajder

Novosti online

27. 08. 2022. u 09:27

"GRAĐANI" apsolutni favoriti.

СИТИ ЗАБОРАВЉА НА РЕМИ СА ЊУКАСЛОМ: Кристал Палас је на Етихаду велики аутсајдер

FOTO: EPA

Mančester siti želi da pokaže svojim navijačima da je remi sa Njukaslom samo loš dan. Puleni Pepa Gvardiole priliku za novi trijumf u prvenstvu imaju danas od 16 časova kada na "Etihad" stiže Krisal Palas.

Na "Sent Džejms parku" spektakularan meč minulog vikenda odigrali su Njukasl i Mančester siti - 3:3. Edi Hau prilično namučio, u nekim situacijama i nadmudrio Pepa Gvardiolu, ali nije uspeo da ga matira.

Gosti su poveli posle svega pet mintua, domaćin preokrenuo do odlaska na odmor, a onda i povisio na 3:1 u 54, da bi samo deset minuta kasnije bilo 3:3. Rezultat se nije dalje menjao, ali to što je za tek nešto više od sat vremena igre viđeno šest pogodaka, te podatak da je Mančester siti za 70 minuta imao 10 šuteva u okvir gola, jasno govori o kakvom atomskom fudbalu je reč kada se sumiraju utisci ove utakmice.

Na sva uzbuđenja koja su viđena na severu Engleske nadovezao se i poništen crveni karton kapitenu Njukasla, Kiranu Tripijeru u 74. minutu. Evidentno je bilo da je faulom zaustavio Kevina De Brujnea u začetku kontranapada, ali iako je namera postojala, intenzitet starta nije bio dovoljn da bi iskusni desni bek dobio direktno isključenje. Uvideli su to u VAR sobi i pozvali Australijanca Džereda Gileta, inače prvog stranog sudiju u nekom meču Premijer lige. Usledilo je gledanje snimka i promena odluke na žuti umesto crvenog kartona.

Kristal Palas na "Etihad" dolazi nakon trijumfa nad Aston Vilom od 3:1.

Posle dubinske lopte Tajrona Mingsa, Bejli je idealno glavom poslao loptu u prazan prostor za Olija Votkinsa, koji nije pogrešio u situaciji jedan na jedan.

Samo minut kasnije Palas je izjednačio – fantastičan je u kontri bio Vilfred Zaha, izdržao duele i iskosa sa leve strane poslao levom nogom loptu po zemlji u dalji ugao (1:1). To je njegov 11. gol u 2022. godini.

U 26. minutu činilo se da je domaćun kompletirao prekid, gužva u kaznenom prostoru, a Šulp je uspeo da iskontroliše loptu i da iz drugog kontakta s loptom sa desetak metara pogodio desni ugao. Ipak, gol je poništen zbog ofsajda.

Bio je bolji Palas, a fenomenalnu priliku u 42. minutu propustio je Aju – njegov udarac sa desetak metara odbranio je Martinez.Na drugoj strani je izvrsnu šansu imao Buendija, ali je šutirao pravo u Guajtu.

Početkom drugog poluvremena malo je nedostajalo da Vila ponovo povede, ali Bejli nije imao sreće, pošto je posle njegovog sjajnog udarca iskosa sa desne strane lopta završila na prečki.

Otvoren meč u Londonu je nastavljen, a u 58. minutu je Dinj igrao rukom u šesnaestercu. Martinez je odbranio penal Zahi, ali se lopta odbija napadaču Palasa, koji je rutinski šalje u mrežu za 2:1. Zaha je učestvovao i u trećem kolu Palasa, u 71. minutu. On je odložio loptu za Mičela, koji savršeno centrira, a na petercu naleće Mateta i zakucava je u mrežu.

Mančester siti je uprkos remiju i trijumfu londonskom tima u prethodnom kolu veliki favorit. Sve sem trijumfa "građana" predstavljaće veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREDLOZI ZA GOLOVE: Tip izdvaja - vi birate