U vrtićima 13 odsto veće plate

B. B.

31. 01. 2019. u 13:10

У вртићима 13 одсто веће плате

Do 5. juna treba da se potpiše i novi kolektivni ugovor Depositphotos

Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu, najavio povišice zaposlenima u predškolskim ustanovama. Biće uplaćena i jednokratna pomoć od po 20.000 dinara

PLATA zaposlenih u predškolskim ustanovama biće uvećana za 13 odsto, najavio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu. On je istakao i da će im, u prvoj polovini godine, biti isplaćena i jednokratna solidarna pomoć od po 20.000 dinara, kao i da su u toku pregovori sa sindikatom oko novog kolektivnog ugovora, koji bi trebalo da se potpiše do 5. juna.

PROČITAJTE JOŠ - Prestoničkim vrtićima nedostaje 150 vaspitača

Gak je objasnio da će republička osnovica, ove godine, biti uvećana za sedam odsto, a Grad Beograd će na to dodati plate još za šest odsto, pošto je reč o jednom od najodgovornijih poslova.

- Novi kolektivni ugovor će doneti nove benefite, pre svega onima sa najnižim primanjima u predškolskom obrazovanju - rekao je Gak. - Želimo da im pokažemo da se ozbiljno i odgovorno odnosimo prema ovom važnom sektoru. Povišice će dobiti i nastavnici koji rade u produženom boravku u školama, kojima će dnevnice biti uvećane za 100 odsto i iznosiće 1.666 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

logika

31.01.2019. 18:31

Баш лепо. Шта све пензионери омогућише. Сад пара има и буџет буја. Сви сад повећавају плату. Ред је да се и њима коначно повећају пензија и да се више људима не лаже.

pravdica

01.02.2019. 21:15

@logika - Ovima što negativno ocenjuju predlog da se opljačkanim penzionerima povise zaradjene i u fondove deponovane penzije želim najsrdačnije da nikada i ne dočekaju penzije. Sram vas bilo!

Nikola

31.01.2019. 19:42

Nije problem plata. Svi zaposleni u svim sektorima u Srbiji treba da budu daleko vise placeni nego sto jesu, to je cinjenica. Problem je KO se sve zaposljava. Ja ni najmanje nisam bio zadovoljan vaspitacicama moje dece, a ne postoji mehanizam, onaj PRAVI, koji ce da ih sankcionise ili zameni/otpusti. Zasticeni isto kao i lekari. A brinu o nasoj deci. Ovde treba korenite promene celog sistema, ogroman posao, a to nema ko da sprovede ocigledno i vodi se pravim vrednostima i interesom naroda.

majavaspitac

05.02.2019. 17:16

tih 13 posto nije povecanje na celu platu. to je povecanje na neku tamo malu osnovicu, sto u mom konkretnom slucaju znaci povecanje od 1.560 dinara. a 20.000 din.dobijamo u junu. toliko