VERA ISPRED FUDBALSKIH SNOVA: Priredili su čudo, a sada odbijaju da igraju finale Kupa! Evo šta stoji iza ovakve odluke holandske senzacije

Novosti online

03. 03. 2023. u 17:32

AMATERSKI klub iz Holandije po imenu Spakenburg priredio je jednu od najvećih senzacija u istorije fudbalske igre ove zemlje plasmanom u polufinale Kupa. Ovaj mali klub savladao je slavni Utreht rezultatom 4:1 , ali, zanimljivo, čak i ukoliko naprave novo čudo i izbore finale, odbiće da igraju finalni susret iz verskih razloga.

ВЕРА ИСПРЕД ФУДБАЛСКИХ СНОВА: Приредили су чудо, а сада одбијају да играју финале Купа! Ево шта стоји иза овакве одлуке холандске сензације

Foto: Printskrin

Nema dileme da će Spakenburg biti apsolutni autsajder završnice kupa u Holandiji. Preostali učesnici, Ajaks, PSV i Fejenord ih svakako priželjkuju za rivala.

Očekuje se da budu lagan zalogaj za bilo koji od pomenutih timova, ali nakon što su izbacili Utreht sa četiri data gola, njihovi snovi žive.

Ovo je tek treći put u istoriji Kupa Holandije da jedna amaterska ekipa izbori plasman među četiri najbolje.

SV Spakenburg će tako imati epohalnu priliku da postane prvi amaterski klub koji će doći do finala.

Da bi to učinili, moraće da savladaju jedan od tri najveća kluba u zemlji. Rivala će saznati u subotu kada bude održan žreb.

Ipak, ono što je posebno zanimljivo jeste da ukoliko se desi da se domognu velikog finala oni neće pristati na nastup u samoj finalnoj utakmici i to zbog verskih uverenja.

Klub osnovan 1931. godine ima vrlo ortodoksni identitet temeljen na bibliskoj poruci.

Iz tog razloga ne igraju utakmice nedeljom, a finale Kupa zakazano je za nedelju 30. aprila.

Tradicionalno, finalni obračun uvek se zakazuje za poslednji dan nedelje. Međutim, nedavno se vode rasprave oko datuma utakmice.

Navodi se da će se utakmica, ukoliko SV Spakenburg izbori plasman u finale, igrati u subotu, 29. aprila. U slučaju da zaista ovaj tim ode u finale, što bi bilo ravno čudu, nastaviće se rasprava, ali oni uveravaju da neće pristati na igranje nedeljom.

- Ako verujete u sebe i uz Božju volju, možete sve - rekao je trener Kris de Graf promuklo na radiju  nakon što je stigao sa svojim pulenima do polufinala.

- Počeo sam da igram ovde kao petogodišnji dečak, a sada smo stigli do polufinala holandskog kupa. Predivno je. Gledam sve te ljude, divno je. Idemo po trofej! - dodao je ambiciozni trener.

Ovi momci iz više razloga zaslužuju respekt, a ko zna, možda ih ipak krajem aprila gledamo u velikom finalu. Jasno, oni su već postali jako popularni, a dodatno će im popularnost porasti kada u polufinalu odmere snage s Ajaksom, PSV-om ili Fejnordom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!