KO PRENOSI VEČITI DERBI? Zvezda i Partizan u meču kakav istorija ne pamti

Novosti online

03. 03. 2023. u 08:22

Fudbaleri Crvene zvezde večeras od 19 časova u 169. večitom derbiju dočekuju Partizan na stadionu "Rajko Mitić".

КО ПРЕНОСИ ВЕЧИТИ ДЕРБИ? Звезда и Партизан у мечу какав историја не памти

FOTO: M. Vukadinović

Utakmica se igra u 24. kolu Superlige, a TV prenos meča možete pratiti na Arena sport premijum 1 kanalu. 

Crveno-beli uoči duela imaju 13 bodova prednosti na tabeli u odnosu na rivala. A ono po čemu je ovaj meč specifičan je i činjenica da su kladionice otpisale Partizan. Pobeda na šampiona Srbije se plaća sa kvotom od 1.60 do 1.70, što ne pamti nijedan kladioničar u novijoj istoriji.

Naime, ne prolazi više ni fraza da u večitom derbiju ne odlučuje ni tabela ni forma, jednostavno Zvezda je apsolutni favorit.

- Želimo da nastavimo trend rezultata i igara, poštujemo rivala, znamo u kakvoj su situaciji, ali ih nikad ne treba potceniti, izjavio je trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević.

- Oni imaju ponos i to će pokazati sutra. Mi imamo našu publiku i teren, verujemo u to što radimo i ne mogu da prihvatim da imaju veću motivaciju od nas, dodao je Zvezdin trener.

- Mislim da se ne rešava ništa, imamo obavezu prema navijačima i prema sebi da pobeđujemo iz meča u meč - rekao je Milojević i konstatovao da Zvezda ne beži od uloge favorita, ali da misli kako se ta priča previše potencira.

Partizan stiže na Marakanu sa novim trenerom Igorom Duljajem, koji je na klupi nasledio Gordana Petrića.

- Uvek poštujem rivala, tako je bilo i dok sam bio igrač, tako je i sada kao trener. Zvezda je lider, igra kod kuće, ali ne idemo na Marakanu sa belom zastavom, izjavio je Duljaj.

- Očekujem težak derbi, kažu nemamo šta da izgubimo, ali ne bih se složio. Može mnogo da se izgubi i mnogo da se dobije - istakao je Duljaj.

- Promena trenera kao "šok-terapija" nekada deluje, nekada ne. Idemo da pokažemo ono što znamo. Pokazali smo da umemo da igramo fudbal, da možemo da se nosimo sa mnogo jačim rivalima, poput Kelna. Verujem u momke i nadam se dobrom rezultatu - poručio je Duljaj.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)