''JESMO FAVORITI, ALI SE POTENCIRA PREVIŠE'' Milojević jasan pred derbi

Novosti online

02. 03. 2023. u 13:26 >> 13:28

Crvena zvezda i Partizan odigraće 169. večiti derbi u petak sa početkom od 19 časova, a Miloš Milojević, trener domaće ekipe, održao je konferenciju za medije.

ЈЕСМО ФАВОРИТИ, АЛИ СЕ ПОТЕНЦИРА ПРЕВИШЕ Милојевић јасан пред дерби

FOTO: FK Crvena zvezda

On se najpre osvrnuo na zdravstveni bilans svoje ekipe.

- Jesmo favorit, malo se to potencira i previše, ali to je posledica zadnjih utakmica. Ne bežimo od odgovornosti, ali u fudbalu se nikad ništa unapred ne dobija. Što se tiče zdravstvenog biltena, imamo nekoliko znakova pitanja, virus, i slično. Tih 11 na terenu i 10 na klupi biće oni najbolji i moraju da odgovore na zahteve - naveo je Milojević i dodao:

Ne bih rekao da mi bodovna prednost olakšava pripremu utakmice jer su promenili trenera. Svaki novi trener donese novu energiju, pristup, i ne olakšava nam to ovu situaciju. Ne gledamo na bodovnu razliku, imamo jedan pristup iz meča u meč, gde želimo da podižemo nivo igre, nekad nam uslovi ne dozvole to, nadam se da će teren biti dobro pripremljen.

Takođe, osvrnuo se na važnost derbija bez obzira na bodovnu razliku.

Osećam se kao da sam ovde četiri godine, bez obzira na to što sam bio i van Srbije. Napravi se takva atmosfera da je utakmica na život i smrt, bez obzira na bodovnu razliku. Nekada izostane lepota fudbala, baš zbog važnosti i jer se "mora". Mora se samo roditi i umreti, sve ostalo se ne mora, a može se. Derbi uvek donosi rovovsku borbu, ali i želimo da igramo fudbal.

Naveo je i da ekipi fali jačih utakmica, kako bi odmerili odnos snaga sa najjačim timovima Starog kontinenta. 

Ne možemo da se spremamo za Evropu u Srbiji. Spremamo se za Ligu šampiona, a koga god tu da izvučemo bićemo podređeni, a ovde ni u odnosu na koga nismo podređeni. Fali nam jačih utakmica. Sada ipak ne razmišljam toliko o tome, već o našem narednom rivalu.

Upitan da li u Igoru Duljaju, koji sada vodi svoj prvi derbi, vidi sebe, kada je prošle godine po prvi put izveo tim u najveći meč srpskog fudbala.

Kad sam dolazio mogao sam da izgubim prednost, a sada isto tako možemo da izgubimo prednost. U derbiju postoji samo jedan gubitnik, a to sam ja. Igor Duljaj je odigrao mnogo derbija kao igrač, bio je uspešan u dresu Partizana. Kad utakmica krene vi možete da promenite 3-5 odsto izmenama, sve ostalo su pripreme. Morate uvek i da računate na individualce - završio je Milojević.

BONUS VIDEO: "AKO JE TO REKAO, TO JE SRAMOTA" Gordan Petrić zbunjen potezom svog igrača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)