LEGENDARNA grupa "Zabranjeno pušenje" održala je sinoć u "Sabirnom centru" u Beogradu još jedan koncert za pamćenje, koji se pretvorio u raspevanu proslavu 75. Dana republike, nekada najlepšeg praznike bivše Jugoslavije. Sejo Sekson i drugovi su nastup posvetili nekadašnjem klavijaturisti Draženu Draletu Jankoviću, koji je preminuo pre tri sedmice. Njemu u čast izveden je hit "Devojčice kojima miriše koža", kako reče Sekson, najlepša pesma "Zabranjenog pušenja" čiji je autor Drale.

"Pušenje" je predstavilo Beograđanima i nekoliko pesama sa novog albuma "Šok i neverica", koje su naišle na odličan prijem i pozdravljene burnim aplauzima. Orio se klub od horskog pevanja "Balade o Pišonji i Žugi", "Fikrete", "Juga 45", "Karabaje"...

PROČITAJTE JOŠ I:"Zabranjeno pušenje": Opevali kultnu birtiju

Očekivano, vrhunac koncerta bilo je izvođenje numere "Dan republike", a najveće iznenađenje nastupilo je kada je u 23 časa, prema strogim pravilima rada kluba, isključena struja na bini. Publika koja je uporno zvala bend da se vrati na bis počela je spontano da peva "Nedelja kad je otišo Hase" i da skandira "Svi u napad" i "Jugoslavija". Na binu je izašao Sejo Sekson i otpevao "Haseta" bez mikrofona i muzičke pratnje, ali uz svesrdnu podršku prisutnih, koji su ovakav kraj koncerta ispratili ovacijama.