ALEGRI SAD HVALI I BRANI VLAHOVIĆA: "Pred njim je svetla budućnost, zaštitiću ga od pritisaka"

Novosti online

21. 02. 2022. u 17:26

FUDALERI Juventusa gostuju u utorak ekipi Viljareala u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, a to će biti debi Dušana Vlahovića u elitnom takmičenju.

АЛЕГРИ САД ХВАЛИ И БРАНИ ВЛАХОВИЋА: Пред њим је светла будућност, заштитићу га од притисака

FOTO: EPA

Kada je u onom nečuvenom žrebu za drugu fazu LŠ Juventus iz drugog pokušaja izvukao Viljareal, mnogi su govorili kako je Stara dama prošla gore nego prilikom prvog izvlačenja, kada joj je "zapao" lisabonski Sporting.

Samo dva meseca kasnije, kriza u kojoj su bjankoneri bili u vreme tog žreba kao da je daleka prošlost, pa će četa Masimilijana Alegrija sutra veče istrčati na Madrigal u ulozi blagog favorita, čak i oslabljena neigranjem Dibale, Kjelinija, Bernardeskija i Kijeze. 

- Ništa nije rešeno unapred, imamo 50 odsto šansi za prolaz. I oni su kao mi u dobroj formi (Viljareal je od kazanog žreba izgubio samo jedan meč i to iznenađujući od Elčea, dok je dva puta remizirao - protiv oba madridska giganta), iskusni su, tehnički i fizički doterani, a trener Emeri ništa ne prepušta slučaju - rekao je Alegri za rimsku Republiku.

Viljareal i Juventus jesu imali sličan put protekle jeseni. Oba tima bolje su igrali u Ligi šampiona nego u domaćim šampionatima, ali su oba to nadoknadila posle pauze u Evropi i uspeli da se popnu do četvrtog mesta u Seriji A, odnosno Primeri.

Juventusu je u tome pomogao i dolazak Vlahovića, koji je na prva dva meča u crno-belom dresu bio strelac.

Alegri, koji je prethodnih nedelja češće kritikovao nego hvalio Dušana, sada je malo promenio ploču. Ističe da je pred Srbinom svetla budućnost, ali da još nema dovoljno iskustva da sam nosi teret celog tima na svojim leđima, budući da će mu meč na Madrigalu biti debi u Ligi šampiona.

- Stvari moraju da idu svojim tokom, korak po korak. Sutra je njegov debi u Ligi šampiona i ne možemo na njega da svalimo svu odgovornost. U prošlosti smo videli da i igrači najvećih kvaliteta moraju da steknu određeno iskustvo igranja u Ligi šampiona. Zaštitiću Vlahovića od pritiska, kao što sam to u prošlosti radio sa drugim manje iskusnim igračima. Kad bude imao 50 mečeva Lige šampiona u nogama, tada će biti druga stvar. To je pitanje psihologije - objašnjaa Alegri.

Društvo srpskom napadaču u špicu praviće Alvaro Morata, koji je bio na pragu odlaska iz Juventusa, ali ga je Alegri ubedio da ostane, a španski napadač kaže da i za njegov ostanak deo zasluga pripada dolasku Vlahovića.

- Dosta toga se promenilo poslednjih mesec dana. Iznad svega, imamo neku nopvu dinamiku, atmosfera je mnogo pozitivnija. Da je utakmica sa Torinom došla ranije tokom sezone, mnogo bismo komplikovanije reagovali na remi. Sada reagujemo drugačije, zrelije - zaključio je Morata.

BONUS VIDEO - GROBARI I DELIJE ZAJEDNO PEVALI "MARŠ NA DRINU"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna