SPORAZUM IZMEĐEU UNIVERZITETA U BEOGRADU I SASARIJU: Saradnja u oblasi arhitekture i farmacije

B.B.

09. 07. 2023. u 16:31

REKTOR Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić potpisao je ugovor o saradnji sa prof. dr Gavino Marioti, rektorom Univerziteta u Sasariju na Sardiniji.

СПОРАЗУМ ИЗМЕЂЕУ УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ И САСАРИЈУ: Сарадња у обласи архитектуре и фармације

Foto: Univerѕitet u Beogradu

Profesor Đokić je istakao je potpisani sporazum odlična prilika za profesore, istraživače i studente oba univerziteta da nastave saradnju koja je započeta projektima u oblasti arhitekture i farmacije.

- Za Univerzitet u Sasariju ova saradnja predstavlja dalje širenje međunarodne perspektive, obogaćivanje mogućnosti koje se nude studentima, nastavnicima i istraživačima - istakao je rektor Marioti.

Reč je o opštem sporazumu o međunarodnoj saradnji obrazovne i naučne prirode, koji posledično može dovesti do bilateralnih projekata u različitim naučnim disciplinama. U okviru akademske posete na poziv kolega iz Italije, održana je i diskusija o mogućnostima nastavka saradnje u međuresornim oblastima od interesa za oba univerziteta.

U delegaciji Srbije su, pored rektora Đokića, prof. dr Nebojša Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta, prof. dr Milorad Mirilović, dekan Fakulteta veterinarske medicine, prof. Zoran Đukanović, sa Arhitektonskog fakulteta, prof. dr Aleksandra Buha Đorđević, sa Farmaceutskog fakulteta, direktor Studentskog centra Goran Minić i Ivan Rakonjac, direktor Fonda za inovacione delatnosti.

Nakon sastanka na Sardiniji, uslediće zvanična poseta Univerziteta u Sasariju Univerzitetu u Beogradu.

Državni Univerzitet u Sasariju osnovan je davne 1558. godine, ima oko 13.000 studenata. Sa svojih 10 odeljenja i više od 650 nastavnika sa univerziteta širom Italije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)