RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Visoke temperature danas i sutra, a onda sledi preokret, uključen meteoalarm za celu Srbiju

Novosti online

04. 07. 2022. u 13:26

RHMZ upozorava da će se danas i sutra zadržati visoke temperature u većini mesta od 33 do 36 stepeni, a da će od srede temperature biti u osetnom padu.

РХМЗ ИЗДАО НОВО УПОЗОРЕЊЕ: Високе температуре данас и сутра, а онда следи преокрет, укључен метеоаларм за целу Србију

Foto: Tanjug/Novosti

RHMZ najavljuje da su sutra moguće lokalne kratkotrajne vremenske nepogode - jak pljusak sa velikom količinom padavina za kratko vreme, grad, jak i olujni vetar, sa najvećom verovatnoćom na severu, zapadu, jugozapadu Srbije.

U Srbiji će sutra pre podne biti sunčano. Posle podne, uveče i tokom noći promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno su moguće i vremenske nepogode.

Foto: RHMZ PRintskrin

- Sutra su lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode - jak pljusak sa velikom količinom padavina za kratko vreme, grad, jak i olujni vetar, sa najvećom verovatnoćom na severu, zapadu i jugozapadu Srbije - stoji u upozorenju RHMZ-a.

Vetar pre podne slab promenljiv, posle podne i umeren zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 16 do 23 , najviša dnevna od 32 do 36 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne i uveče promenljivo i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 23, najviša dnevna oko 36 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće osetno svežije.

U sredu promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom. U četvrtak pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti i uglavnom suvo vreme. Zatim pretežno sunčano, samo se u petak i subotu posle podne, uglavnom u brdsko-planinskim predelima, uz promenljivu oblačnost očekuju lokalni pljuskovi i grmljavine.

BONUS VIDEO:

NEVREME U NIŠU: Jaka kiša trajala pola sata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)