U čeonom sudaru kod Vinkovaca poginuo je dečak Duje (2). Automobilomje upravljala mama Jelena, a verovatno je uzrok nesreće klizav puti neprilagođena brzina. Prošle godine su Jeleni preminuli otac i muž


"Moj mali unuk, naš predivni anđeo Duje, nije napunio tri godine, a sada ga, nažalost, više nema", drhtavim glasom kaže dečkov deda. Lice se grči od bola. Suze ne pokušava dazaustavi.

CeoAntin, malo selo nedaleko od Vinkovaca, u potpunom je šoku. Nakon što je u ponedeljak stigla vest da je dečak poginuo u saobraćajnoj nesreći, svima je palo na pamet samo jedno pitanje: Bože, zašto!? Šta je prokletstvo u toj porodici?

Dete je stradalo u čeonom sudaru dva automobila. U vozilu je bila njegova majka Jelena (32). Odvedena je u bolnicu sa teškim povredama. Pre nekoliko meseci, Jelenin suprug i otac su preminuli.


Pročitajte još: UDES KOD ZAGREBA: Povređeno dvoje, stradao srpski državljanin?


Mama ostaje u bolnici, baka i tetka brinu se o sestri


Duje je bio u automobilu sa sestrom (5) i majkom Jelenom (32). Verovatni uzrok nesreće je klizav put i neprilagođena brzina. Jelena je vozila u krivini u suprotnoj traci i udarila u Volksvagen koji je dolazio iz drugog pravca. U dvorištu porodične kuće su baka i deda, sestra Dujinog pokojnog oca Krune koji je izgubio bitku sa teškom bolešću.


- Šta da kažem, ne mogu da verujem da se ovo događa - kaže njegova tetka kroz suze i bolne jecaje. Još uvek nosi crno u znak sećanja na pokojnog brata, a u porodicuje stigla nova tragedija. Drugabaka je iza nje. Obriše suze sa lica i napušta dvorište. Ulazi u kuću da vidi da li se Dujina sestra (5) probudila. Devojčica je u nesreći, na svu sreću, lakše povređena, a lekari su se pobrinuli i za putnike druga dva automobila, 43-godišnjaka i 38-godišnjaka iz Silasa.


Foto Glasslavonije

Vatrogasci, policija i hitna pomoć su na lice mesta izašli odmah po pozivu.


Loša infrastruktura


Put na kojem je mališan poginuobio je pun krivina i nepodoban za vožnju, kažu meštani.

-Vozač je zbog neprilagođene brzine u skretanju izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je ono prešlo u suprotnu traku i udarilo u putnički automobil Volksvagen koji je dolazio iz suprotnog smera. Od posledicazadobijenih povreda dete je preminulo na livu mesta, četvoroje povređeno, a lekarska pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima - naveli su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske nakon ispitivanja državnog tužitelja.

Put prema Tordincima bio je zatvoren do 13 sati.


Izvor: 24sata.hr