Nikšićanina - Šarićevog sradnika traže preko Interpola

V. K. - S. Đ.

četvrtak, 25. 07. 2019. u 09:36

Никшићанина - Шарићевог срадника траже преко Интерпола

Brod „Jadran“ AP Photo

Posle zaplene 50 kg kokaina u Crnoj Gori raspisana je crvena Interpolova poternica za Dejanom Rovčaninom

ZA Nikšićaninom Dejanom Rovčaninom, kojeg Specijalno tužilaštvo Crne Gore tereti da je bio jedan od organizatora pokušaja šverca 50 kilograma kokaina vojnim brodom "Jadran", raspisana je crvena Interpolova poternica.

Osim njega, i srpski državljanin Vladimir Račić iz Kragujevca tereti se da je bio na čelu kriminalne grupe, ali je on takođe nedostupan crnogorskim vlastima. Na spisku osumnjičenih našli su se podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, stariji vodnik Miloš Kulić i Tivčanin Radomir Ostojić.

Nakon hapšenja svima je određeno zadržavanje, a osumnjičeni Miloš Kulić, suočen sa ozbiljnošću optužbi, odlučio je da istražiteljima ispriča saznanja i svoju ulogu u švercu droge na brodu "Jadran". Njemu je nakon toga dodeljen status svedoka saradnika. Nedavno je istraga proširena i na Vojina Stupara, koji operativno važi za člana kriminalne kotorske grupe "kavačani". Stupar je zet Igora Božovića, koji je desna ruka Slobodanu Kašćelanu i Radoju Zviceru. Do Stuparovog imena istražitelji su došli na osnovu mnogobrojnih dokaza među kojima su i razgovori pribavljeni merama tajnog nadzora.


PROČITAJTE JOŠ: NEVEROVATAN POKUŠAJ ŠVERCA: U utrobi "Jadrana" 50 kilograma kokaina

Prema do sada prikupljenim dokazima, Rovčanin i Račić su tokom prošle godine na teritoriji Crne Gore i drugih država organizovali kriminalnu organizaciju, a potom su lično i preko drugih pripadnika vrbovali osobe koje su prihvatile članstvo radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Prema navodima iz istrage, podoficir Radenović i vodnik Kulić bili su zaduženi za preuzimanje 56 paketa sa 60 kilograma kokaina. Pošiljku sa drogom su preuzeli dva dana pre hapšenja i iste večeri utovarili na brod "Jadran".

SARADNIK ŠARIĆA

VLADIMIR Račić slovi za jednog od najbližih saradnika Darka Šarića, kojeg su srpske vlasti osudile na 15 godina zatvora zbog šverca kokaina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)