"KOPLJANICI" ZA SPAS SEZONE: Tadić cilja sedmi trofej

TIP redakcija

30. 04. 2023. u 10:00

AJAKS i PSV sastaju se u finalu Kupa Holandije na "De Kajpu"

КОПЉАНИЦИ ЗА СПАС СЕЗОНЕ: Тадић циља седми трофеј

Profimedia

Ajaks Dušana Tadića igra za spas sezone. „Kopljanici“ se u finalu Kupa Holandije na „De Kajpu“ sastaju sa PSV Ajndhovenom, koji im je na početku sezone uzeo trofej u Superkupu (5:3), dok je u prvenstvu Fejenord kao lider mnogo odmakao, ne samo ekipi iz Amsterdama, nego i Ajndhovena. Ovo je isto tako prilika za kapitena reprezentacije Srbije da dopuni svoju trofejnu vitrinu, jer sa Ajaksom ima šest pehara i mogao bi da treći put u karijeri podigne krunu u Kupu (uz tri šampionata Holandije i jedan Superkup).

Upravo će 182. megdan „De Topera“, doneti još jedan čin velikog rivalstva. Nedavno je PSV ubedljivo savladao Ajaks u prvenstvu (3:0) , pa će velikan iz Amsterdama sigurno imatu veliku želju da se osveti ljutom protivniku. Zapravo, kada se pogledaju susreti ove sezone, četa Džona Hejtinge nema pobedu nad pulenima Ruda van Nisterloja (u prvom duelu prvenstva PSV pobedio 2:1).

Ako se zađe još malo dublje i u prošlogodišnjem finalu kupa tim iz Ajndhovena pobedio je (2:1). Poslednji put kada je Ajaks trijumfovao bilo je još u januaru 2022. godine.

Što se tiče forme, PSV je u mnogo boljoj poziciji. U strašnom naletu nalaze se „filipsovci“ - na poslednjih 11 mečeva zabeležili su čak 10 pobeda, uz samo jedan remi. Sa druge strane, u istom periodu Ajaks je pretpreo dva neuspeha uz remi protiv Go Ahed Iglsa.

Ono što utakmice između Ajaksa i PSV uvek donose, to je obilje golova. Na devet od poslednjih deset mečevao dolazio je tip 3+, a vrlo često dolazi u kombinaciji sa GG. Čak ni to što je utakmica u sa velikim ulogom za oba tima, ne bi trebalo da ih spreči da prikažu efikasnu partiju, jer su navikli da igraju bez štita, otvoreno i napadački, za sve fudbalske sladokusce.

Osvajači Kupa

2017. Vitese

2018. Fejenord

2019. Ajaks

2021. Ajaks

20.22. PSV

NAŠ PREDLOG ZA HRABRIJE: AJAKS – PSV   1&3+  (3,35)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a