OBA TIMA SU PREKINULA POST: Bivši prvak Evrope u grčevitoj borbi za opstanak

V.M.

29. 04. 2023. u 09:15

BRENTFORD dočekuje Notingem forest od 16 časova u okviru 34. kola Premijer lige.

ОБА ТИМА СУ ПРЕКИНУЛА ПОСТ: Бивши првак Европе у грчевитој борби за опстанак

Tanjug/AP

Oba tima su preko nedelje prekinula post, Brentford je bio bolji od Čelsija na ''Stamford bridžu'' rezultatom 0:2, dok je Notingem preokrenuo protiv Brajtona (3:1) i tako napravio veliki korak ka opstanku u eliti. Domaćin je pre tog trijumfa bio bez pobede šest kola (po tri remija i poraza), dok je gost postio punih 11 utakmica (osam izgubljnih, tri nerešene).

Nakon što je konačno slavio, domaćin će pokušati da produži pozitivan momentum i porazi protivnika koji je blizu relegacije. Brentford igra dosta dobro kod kuće ove sezone i na 16 utakmica osvojio je 28 bodova. 

''Pčelice'' su trenutno devete na tabeli i sedmoplasirani Liveprul im beži četiri boda, tako da borba za plasman u Evropu nije isključena. Da bi prišli gornjem domu, izabranici Tomasa Franka moraju remije koje toliko vole da igraju (čak 14 ove sezone) početi pretvarati u pobede. 

Sa druge strane, Notingem je konačno slavio nakon mizerne serije i uspeo je da pobegne iz zone ispadanja, ali bitka za opstanak je daleko od završene. ''Šumari'' su trenutno 17. na tabeli i imaju bod više od Lestera, odnosno dva od Evertona. 

Spas bivšem dvostrukom prvaku Evrope su igre na njegovom ''Siti graundu'' na kojem je osvojio 24 boda, ali u gostima je priča potpuno drugačija. Notingem forest ima najlošiji rezultat u gostima u prvih šest rangova engleskog fudbala, pošto su van svog stadiona uzeli šest bodova od mogućih 48 i moraće to da poprave ukoliko žele da opstanu u eliti.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni gledali smo jako zanimljivu utakmicu, Notingem je poveo preko Gibs-Vajta, ali Brentford je uzvratio pogocima Mbeuma i Vise, ipak to nije bilo dosta za pobedu jer je Zanka u poslednjem minutu sudijske nadoknade zatresao sopstvenu mrežu i postavio konačnih 2:2.

Tomas Frank neće moći da računa na Strakošu, Luisa-Potera, Jansona i Norgarda.

Njegov suparnik, Stiv Kuper, je navikao da ima dosta problema sa izostancima, a tako će biti i ovog puta. U redovima ''šumara'' neće biti Bjankona, Bolija, Mekene, Niakatea, Ričardsa, Vilijamsa, Vuda i Vilijamsa.

Očekujemo da domaćin rutinski odradi posao pred svojim navijačima i tako održi nade plasmana u Evropu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu