"GALEBOVI" SANJAJU EVROPU: Vulvsi (ni)su obezbedili opstanak

O. M.

29. 04. 2023. u 09:00

FUDBALERI Brajtona dočekuju Vulverhempton u 34. kolu engleske Premijer lige.

ГАЛЕБОВИ САЊАЈУ ЕВРОПУ: Вулвси (ни)су обезбедили опстанак

FOTO: AP/Tanjug

Ekipa sa juga Velike Britanije ima priliku da se prvi put u istoriji plasira u evro-kupove. "Galebovi" su trenutno osmi na tabeli, ali imaju dve utakmice manje i četiri boda manje od Liverpula koji je na sedmom mestu, onom koje vodi u Ligu konferencija, odnosno pet bodova manje i čak tri utakmice manje od šestoplasirane Aston vile i petoplasiranog Totenhema koji drže mesta koja vode u Ligu Evrope.

Brajton je u sredu poražen sa 3:1 od Notingema koji se bori za opstanak, a pre toga, u prošlu subotu je na penale ispao iz polufinala FA kupa u kome će se za trofej boriti mančesterski gradski rivali.

Veoma promenjivo igra Brajton cele ove sezone, a naročito poslednjih nekoliko nedelja. Od januara nije vezao dve pobede, a dva poraza već šest meseci - još od oktobra kada je izgubio od Totenhema kući pa od Brentforda u gostima.

Od današnjih gostiju, Brajton je izgubio samo tri puta u poslednjih 17 međusobnih susreta. Istini za volju, najviše ih je, osam od preostalih 14, završeno neoodlučeno, a Brajton je slavio u preostalih šest.

Vulverhempton je u prošlom kolu sa 2:0 savladao Kristal palas i time se bodovno izjednačio sa ekipom iz Londona. Sakupili su 37 poena što je bilo dovoljno za opstanak u 16 od prethodnih 19 sezona, ali menadžer Đulen Lopetegi istakao je posle ove utakmice da su ''vukovi'' još daleko od bezbednosti i da ne sme biti opuštanja.

Napadač Brajtona Dani Velbek vratio se u tim protiv Notingema, iako je ušao sa klupe, posle povrede koju je zaradio u polufinalu FA kupa protiv svog bivšeg kluba Mančester junajteda, ali ostaje da se vidi hoće li Brajtonov menadžer Roberto de Zerbi moći da računa na Evana Fergusona koji ima problem sa povredom članka. Adam Lalana sigurno neće igrati jer se nije oporavio od povrede prepone.

Lopetegi nema novih problema sa povredama, osim od ranije odsutnih Čikinja, Saše Kalajdžića i Bubakara Traorea koji je najbiže od ove trojke da se uskoro vrati jer je počeo da radi individualno na treninzima snage.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,53) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024