ROMA JE NESAVLADIVA KOD KUĆE: Sasuolova serija neporaženosti u gostima se bliži kraju

O. M.

12. 03. 2023. u 10:00

FUDBALERI ''Vučice'' dočekuju ''neroverde'' u utakmici 26. kola italijanske Serije A.

РОМА ЈЕ НЕСАВЛАДИВА КОД КУЋЕ: Сасуолова серија непоражености у гостима се ближи крају

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

"Đalorosi" u ovaj susret ulaze posle dve važne pobede, nad Juventusom (1:0) u prethodnom kolu prvenstva i nad Sosijedadom (2:0) u prvoj utakmici osmine finala Ligi Evrope.

Zahvaljujući pobedi nad "starom damom" i porazu Milana od Fiorentine, Roma je dospela na četvrto mesto na tabeli, koje vodi u Ligu šampiona naredne sezone, doduše samo zahvaljujući za jedan pogodak boljoj gol-razlici od "rosonera".

Sasuolo u Rim dolazi posle pobede od 3:2 nad Kremonezeom, ekipom koja je ove godine dva puta pobeđivala Romu identičnim rezultatom 2:1. Drugi put bilo je to pre dve nedelje, kada su naneli "vučici" prvi poraz u Seriji A još od susreta sa liderom Napolijem krajem januara. 

Ali, Roma je od tog poraza odigrala pet utakmica na ''Olimpiku'' i pobedila svih pet bez primljenog gola uz gol-razliku 7:0, gde se svakako prepoznaje trenerski potpis Žozea Morinja.

''Neroverdi'' su 13. na tabeli Serije A sa 30 bodova, po 12 su udaljeni od plasmana u Ligu konferencija (šesta Atalanta 42 boda) i opstanka u eliti (18. Verona 18 bodova).

U prvom delu sezone na stadionu ''Ćita de trikolore'' u Sasuolu bilo je 1:1, a u prošloj sezoni na ''Olimpiku'' Roma je slavila pobedu od 2:1. To je bio jedini meč ovih rivala u poslednjih pet koji nije završen bez pobednika.

Poslednju pobedu Sasuolo je ostvario u februaru 2020, kada je bilo 4:2 na njegovom terenu.

Roma je na ''Olimpiku'' ove sezone odigrala 12 utakmica i zabeležila osam pobeda, jedan remi i tri poraza. Sasuolo je sa strane doneo tri pobede i četiri remija, uz šest poraza, ali nijedan sa poslednja četiri gostovanja. Poslednji put su se u Sasuolo praznih šaka vratili sedmog januara kada ih je sa 2:1 pobedila Fiorentina.

Davide Fratezi je najbolji strelac ''zeleno-crnih'' sa šest golova, dok listu strelaca Rome predvodi Paolo Dibala sa osam.

Sudeći prema sastavima i stanju na tabeli, domaćin je veliki favorit, ali Sasuolo je u poslednja dva meseca pobeđivao ekipe koje su i na tabeli i "po imenima" bili jači, poput Milana i Atalante, tako da se sigurno neće predati ni protiv "vučice".

Morinjo prvi put ove sezone neće moći da računa na Brajana Krisantea koji će meč propustit zbog suspenzije uzrokovane žutim kartonima. To verovatno znači da će Džordžinio Vajnaldum praviti društvo Nemanji Matiću u sredini terena.

U tim će se verovatno vratiti Tami Abraham da pravi Dibali društvo u napadu, nakon što je meč protiv Juventusa propustio iz taktičkih razloga.

Dobra vest za Alesija Dionizija je povratak Domenika Berardija u sastav Sasuola posle odslužene kazne protiv Kremonezea. 

NAŠ PREDLOG: 1&0-4 (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri