MITROVIĆ ZAKUVAVA BORBU ZA TITULU: Lider dolazi na ''Krejven kotidž''

V.M.

12. 03. 2023. u 11:34 >> 11:34

FULAM dočekuje Arsenal u okviru 27. kola Premijer lige.

МИТРОВИЋ ЗАКУВАВА БОРБУ ЗА ТИТУЛУ: Лидер долази на Крејвен котиџ

FOTO> Tanjug/AP

Još jedan ovosezonski londonski derbi odigraće se od 15 časova. Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme, ali tokom čitave sezone pruža odlične partije na ''Krejven kotidžu'' na kojem su slavili tri puta u poslednjih pet utakmica. Arsenal je prošle nedelje ponovo osvojio tri boda u dramatičnoj završnici, gubio je 0:2 od Bornmuta ali je uspeo da preokrene rezultat golovima Partija, Vajta i Nelsona i tako upiše četvrti uzastopni trijumf u ligi.

Fulam je prošle nedelje u pravoj goleadi izgubio od Brentforda rezultatom 3:2 i sada zauzima osmo mesto na tabeli Premijer lige sa 39 osvojenih bodova. Ako uzmemo u obzir da su im mnogi predviđali borbu za opstanak kada su obezbedili povratak u elitu prošle sezone može se reći da igraju fantastično jer se bore za neko od mesta koje vodi u Evropu. ''Kolibari'' su se takođe plasirali u četvrtfinale FA kupa u kojem će igrati sa Mančester junajtedom.

Ono što brine navijače domaćina je slaba forma Aleksandra Mitrovića koji je usporio u 2023. i poslednji put je zatresao mrežu protiv Lestera početkom januara, ali popularni Mitrogol je dao gol Arsenalu u prvoj polusezoni i nada se da može ponovo to da učini i prekine crni niz.

''Tobdžije'' su kao mačka sa devet života i iz nedelje u nedelju pobeđuju u samim završnicama utakmica, pre Bornmuta to je bio slučaj protiv Aston Vile. Mikel Arteta je konsolidovao ekipu nakon serije loših rezultata u februaru i njegovi izabranici su vezali četiri ligašle pobede. Arsenal ima plus dva u odnosu na Siti i ne sme da kiksira kako bi održao distancu pred međusobni duel koji će se odigrati za nešto više od mesec dana.

Preko nedelje lider Premijer lige je nastupio u Ligi Evrope, gde je u prvoj utakmici osmine finala remizirao sa Sportingom u Lisabonu, 2:2.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Arsenal je slavio nakon preokreta rezultatom 2:1.

Domaćin će biti Kernija, Kebana, Kurzave i Soareša. Veliki minus će biti neigranje Paljinje koji je suspendovan zbog kartona, a to može otvoriti vrata startne postave Saši Lukiću koji ne dobija mnogo minuta od kada je zimus došao iz Torina zboj Portuglacna koji je nezamenjiv na terenu.

Arteta ne može da računa na Elnenija i Žezusa, dok su pod upitnikom nastupi Trosara i Nketije.

Očekujemo jednu novu uzbudljivu utakmicu u režiji lokalnih rivala i verujemo da će oba tima postići po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,87)

PATRIOTSKI TIP: Mitrović daje gol (kvota 3,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)