SRPSKI TRIO STIŽE NA VRELI JUG: Leće teško izlazi na kraj sa ekipama iz sredine

O. M.

12. 03. 2023. u 11:05 >> 11:05

NEDELjNI program u Seriji A otvaraju Leće i Torino koji svoju utakmicu 26. kola italijanskog fudbalskog šampionata igraju u matine terminu od 12.30.

СРПСКИ ТРИО СТИЖЕ НА ВРЕЛИ ЈУГ: Леће тешко излази на крај са екипама из средине

Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

Domaći tim u meč ulazi posle dva vezana poraza, od Intera na strani (0:2) i od Sasuola kod kuće (0:1), dok je gost posle poraza u gradskom derbiju od Juventusa (2:4) popravio utisak, savladavši Bolonju sa 1:0.

Leće je sakupio 12 bodova iz devet utakmica protiv ekipa koje trenutno zauzimaju šest prvih mesta u Seriji A. Protiv pet timova koji se nalaze ispod njega, Leće je osvojio dodatnih 11 bodova, dok je sa ekipama iz sredine tabele sakupio samo četiri. A na stadion Via del mare dolazi trenutno devetoplasirani Torino.

Od ekipa koje se bore za najviši plasman dosad je samo Inter uzeo maksimalnih šest bodova protiv  Lećea, koji je uprkos prošlonedeljnom porazu od "neroazura" na sasvim zadovoljavajućih plus devet u odnosu na Helas Veronu, koja je prva u zoni ispadanja.

Pre dve nedelje iz Lećea je bodove odneo Sasuolo, što je bio četvrti meč Leća na Via del maru bez pobede. Samo dve poslednjeplasirane ekipe, Sampdorija (četiri) i Kremoneze (šest), imaju manje osvojenih bodova na domaćem terenu od Lećea koji je sakupio 12.

Ali, Torino je u lošoj seriji na strani, gde je zabeležio tri uzastopna poraza uz osvojeni boda protiv Empolija, protiv koga je poraz izbegao sa dva gola u poslednjih deset minuta meča. 

Leće i Torino su se u prvom delu sezone sastali dva puta. U prvenstvu su ''bikovi'' pobedili sa 1:0, dok je susret u Kupu Italije završen njihovom pobedom od 3:1 posle produžetaka. U regularnom toku bilo je 1:1. Poslednji susret na Via del mareu pripao je Lećeu sa ubedljivih 4:0.

Trener Lećea Marko Baroni mogao bi za ovaj meč prvi put posle duže vremena da ima na rapsolaganju sve igrače. Federiko Baširoto se vraća u srce odbrane pošto je odslužio kaznu. Suspenziju je odradio i Torinov vezista Samuele Riči koji će ući u konkurenciju za tim. Da li će iz trija na sredini terena da istisne Karola Linetija ili srpskog reprezentativca Ivana Ilića odlučiće trener Ivan Jurić. Jedno je sigurno, u timu "granate" neće biti Nemanje Radonjića koji je izgubio poverenje hrvatskog stručnjaka. Mesto na golu trebalo bi da zauzme Vanja Milinković-Savić.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja