CRVENI ĐAVOLI PREBOLELI "SEDMICU" OD LIVERPULA: Sautempton još pamti "devetku" sa Old Traforda od pre dve godine

O. M.

12. 03. 2023. u 08:16

MANČESTER junajted dočekuje Sautempton u utakmici 27. kola engleske Premijer lige.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ПРЕБОЛЕЛИ СЕДМИЦУ ОД ЛИВЕРПУЛА: Саутемптон још памти деветку са Олд Трафорда од пре две године

FOTO: AP/Tanjug

"Crveni đavoli" su sredinom nedelje pokazali da imaju karakter, pošto su savladali Betis sa 4.1, samo četiri dana nakon katastrofe u derbiju protiv Liverpula (7:0). Trijumf nad španskim timom u okviru Lige Evrope bio je 21. uzastopni meč Junajteda bez poraza na Old Trafordu, a za to vreme samo su Lids (2:2) i Njukasl (0:0) ostali neporaženi.

Menadžer Erik ten Hag izrazio je posle pobede nad timom iz Sevilje zahvalnost navijačima koji su pružili podršku igračima uprkos debaklu u Liverpulu.  Mančester je trenutno treći na tabeli Premijer lige sa 14 bodova zaostatka, uz utakmicu manje, od lidera Arsenala i minus devet u odnosu na gradskog rivala Siti.

Sautempton dolazi na ''Old traford'' posle pobede  od 1:0 nad Lesterom, koja je usledila tri dana nakon šokantnog poraza na svom terenu od četvrtoligaša Grimzbija u EFL kupu (1:2). "Sveci" su u nezavidnoj poziciji na tabeli i poslednji su na tabeli sa 21. osvojenim bodom.

Klub sa juga Engleske znao je u prošlosti da iznenadi na ''Teatru snova'', iako je reč o ekipi koja ima najviše poraza od Mančester junajteda u istoriji Premijer lige (29). Posebno traumatično sećanje navijači Sautemptona imaju na susret iz februara 2021. godine kada su poraženi sa 9:0. 

Većina fudbalera Mančestera koji su učestvovali u ovoj istorijskoj pobedi i sada je u klubu, tačnije svi osim Edisona Kavanija koji je sada u Valensiji i Danijela Džejmsa koji nastupa za Fulam. Njih dvojica bili su među strelcima na tom meču, zajedno sa Entonijem Marsijalom (dvostrukim strelcem), Markusom Rašfordom, Skotom Mektominajom, Brunom i Van Bisakom, dok je deveti pogodak bio autogol Jana Bednareka.

Ta utakmica drži rekord u najvećem broju različitih strelaca za jedan tim u istoriji Premijer lige.

A strelac sledećeg gola za Junajted protiv Sautemptona postići će stoti gol za "crvene đavole" u premijerligaškim okršajima ova dva kluba. Za očekivati je da ovaj jubilej bude dostignut, pošto su na prethodnih 15 utakmica na Old Trafordu domaćini postizali bar po dva gola.

U prvom okršaju ove sezone Mančester je slavio u Sautemptonu sa 1:0, golom Bruna Fernandeša, a prošle godine u Mančesteru bilo je 1:1, kada je Sančo doneo prednost đavolima, a izjednačio je  Če Adams.

NAŠ PREDLOG: 1&D2+ (1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)