KRALJEVI NE PLANIRAJU DA SE ZAUSTAVE! Sevilja u (ne)mogućoj misiji

V.D.

22. 10. 2022. u 13:14

VEČERAS od 21 čas u španskoj prestonici gledaćemo okršaj između Real Madrida i Sevilje

КРАЉЕВИ НЕ ПЛАНИРАЈУ ДА СЕ ЗАУСТАВЕ! Севиља у (не)могућој мисији

FOTO: EPA

Aktuelni evropski šampion Real Madrid nema poraz u zvaničnim mečevima još od početka maja kada je minimalnim rezultatom uspeo da ih savlada gradski rival Atletiko u La ligi.

Kraljevski klub se trenutno nalazi na čelu tabele sa 28 bodova nakon deset odigranih utakmica. Jedino ko je uspeo da otkine bod Realu bila je Osasuna našeg Darka Brašanca. U pretprošlom kolu puleni trenera Karla Ančelotija su slavili sa 3:1 u "El klasiku" i imaju tri boda više u odnosu na glavnog konkurenta Barselonu.

Madriđani igraju sjajno i u Ligi šampiona gde su već obezbedili plasman u osminu finala tog elitnog takmičenja. Trenutno su prvi sa 10 bodova u grupi i upisali su tri pobede i remi protiv Šahtjora u poslednjem kolu.

Sevilja je jako loše ušla u novu sezonu. Slabi rezultati su bili i u domaćem prvenstvu kao i u Ligi šampiona a cenu toga je platio bivši trener Đulen Lopategi koji je smenjen nakon ubedljivog poraza od Dortmunda u Ligi šampiona (4:1).

Ekipa sa "Ramon Sančez Pishuan" stadiona je dolaskom trenera Sampaolija zaigrala bolje. Argentinac u svom drugom mandatu na klupi Sevilje još nije poražen a njegova ekipa je upisala pobedu uz tri remija i podigla se u prvenstvu na 12. poziciju. Za sada su na deset mečeva osvojili isto toliko bodova a biće jako teško da se saldo popravi nakon ovog gostovanja.

U Ligi šampiona Sevilja se nalazi na deobi treće pozicije sa Kopenhagenom jer je na četiri meča osvojila samo dva boda i u naredna dva kola joj preostaje borba sa danskim šampionom za poziciju koja vodi u Ligu Evrope, takmičenje za koje je ekipa iz Andaluzije specijalista s obzirom da ga je osvajala čak šest puta.

Sampaoli uz dugo povređene Koronu i Rekika neće moći na večerašnjem meču da računa na Nianzoua i Akunu koji su povrede doživeli na prošlom meču protiv Valensije dok je mladi defanzivac Kike Salah suspendovan zbog crvenog kartona. 

Ančeloti nema problema sa sastavljanjem ekipe jer u sastavu samo neće biti povređeni rezervisti Sebalos i Diaz.

Sevilja je poslednji put pobedila Real pre više od četiri godine a na poslednjih pet susreta "kraljevski klub" je zabeležio četiri pobede.

Večeras je sve uz ekipu koju na terenu predvodi Karim Benzema. Tradicija, zdravstveni bilten i forma tako da verujemo da će upisati novu pobedu protiv Sevilje koja je bez sumnje zaigrala bolje dolaskom argentinskom stručnjaka.

NAŠ TIP: 1&0-4 (kvota 1,71)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)