POTER JE PRAVI ČAROBNJAK! "Crveni đavoli" bez razmažene zvezde idu na magične "plavce"

V.D.

22. 10. 2022. u 11:31 >> 11:31

U okviru 13. kola Premijer lige Čelsi na ''Stamford Bridžu'' dočekuje Mančester Junajted

ПОТЕР ЈЕ ПРАВИ ЧАРОБЊАК! Црвени ђаволи без размажене звезде иду на магичне плавце

FOTO: EPA

U okviru 13. kola Premijer lige Čelsi na ''Stamford Bridžu'' dočekuje Mančester Junajted.

Sudar dva velikana engleskog fudbala očekuje nas u subotu od 18:30. Nekada obračun ekipa koje su se redovno borile za naslov najboljeg u Premijer ligi, ipak ove sezone je drugačija situacija.

Čelsi i Mančester su dve ekipe koje konkurišu za neku od prve četiri pozicije i  direktan plasman u Ligu šampiona, a utisak je da se pobedom u ovom meču može načiniti veliki korak ka tome. Ovo je takođe i obrazun najvećih trošadžija u letnjem prelaznom roku. Domaći su potrošili zapanjujućih 282 miliona evra, dok su gosti bili nešto slabiji sa 240 miliona.

''Plavci'' su napravili trenersku promenu početkom septembra koja se pokazala kao pun pogodak jer Grem Poter od kada je nasledio Tomasa Tuhela ne zna za poraz. U sedam utakmica od kada je na kormilu Poter je zabeležio 5 pobeda i 2 nerešena rezultata, treba napomenuti da je Čelsi u tom periodu primio samo 2 gola, po jedan od Salzburga i Kristal Palasa.

Poter je smirio buru koja se digla odlaskom Tuhela i Čelsi je sada prvi u grupi "E" Lige šampiona, i zauzima četvrtu poziciju u domaćem prvenstvu.

Ekipa Junajteda sa druge strane je takođe slabije započela sezona, loše igre kulminirale su u derbiju grada Mančestera kada ih je Siti nokautirao rezultatom 6:3. Taj poraz je poslužio kao otrežnjenje Eriku ten Hagu koji je napravio određene promene i od tada je na 5 utakmica njegova ekipa upisala 4 pobede i nerešen rezultat.

Mnogi bi rekli da su najbolju partiju u sezoni odigrali baš sada u sredu kada su slobodno možemo reći razmontirali Totenhem na ''Old Trafordu'' sa 2:0 i tako se popeli na peto mesto na tabeli.

Poslednja četiri susreta ovih ekipa završeni su nerešenim rezultatom, a poslednji put kada to nije bio slučaj ukus pobede osetio je Čelsi u polufinalu FA Kupa 2020. godine.

Što se tiče izostanaka, domaćem timu faliće najskuplje pojačanje ovog leta Vesli Fofana kojeg su Lesteru platili čak 80 miliona evra, uz njega odsustvuju već dugo povređeni Ngolo Kante, kao i jedan od najboljih desnih bekova na svetu, Ris Džejms koji će zbog povrede kolena koju je zadobio u duelu protiv Milana propustiti i Svetsko prvenstvo u Kataru. Pod znakom pitanja je još i Konor Galager.

Kod ekipe Junajteda sigurno nećemo videti Kristijana Ronalda koji je odbio da uđe u igru u završnici protiv Totenhema, a zatim je napustio teren pre kraja utakmice i suspendovan je od strane kluba. Megvajer, Marsijal, Van-Bisaka, Vilijams, van de Bek i Tuanzebe takođe neće biti na raspolaganju ten Hagu, a očekuje se povratak Kristijana Eriksena nakon kratke bolesti preko nedelje.

Treba istaći da je Grejam Poter u poslednja dva duela kao trener Brajtona pobedio ekipu Junajteda, jedna od tih pobeda je bila u prvom kolu ove sezone kada je Brajton savadao Mančester u gostima 1:2.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna