MOŽE LI RAJKOVIĆ DA ZAUSTAVI ZAHUKTALE ''SLEPE MIŠEVE'': Majorka traži prekid lošeg niza u Valensiji

M.T.

22. 10. 2022. u 10:43

GOSTI su četiri kola bez pobede u La Ligi.

МОЖЕ ЛИ РАЈКОВИЋ ДА ЗАУСТАВИ ЗАХУКТАЛЕ СЛЕПЕ МИШЕВЕ: Мајорка тражи прекид лошег низа у Валенсији

Foto: Profimedia

Valensija igra sve bolje kako odmiče sezona u španskom prvenstvu, a ''slepi miševi'' će uspešnu seriju pokušati da nastave večeras od 18.30 protiv Majorke na stadionu ''Mestalja'' u meču 11. kola La Lige.

Možda je bilo potrebno malo vremena, ali Valensija definitivno podiže formu kako odmiče sezona. Ekipa trenera Đenara Gatuza u seriji je od pet mečeva bez poraza u kojima je ostvarila dve pobede i tri nerešena rezultata. U prethodna dva kola Valensija je remizirala sa Elčeom i Seviljom, a posle 10 odigranih kola nalazi se na osmom mestu tabele sa 15 osvojenih bodova, a pobedom bi mogla da dođe do pozicija koje vode u evropska takmičenja.

Pobeda bi Gatuzovoj ekipi protiv Majorke bila od izuzetne važnosti jer je u preostala tri kola pre pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru očekuju teški mečevi protiv Barselone, Real Sosijedada i Real Betisa.

Na drugoj strani, Majorka je u krizi rezultata jer već četiri kola nema pobedu, još od trijumfa protiv Almerije sredinom septembra i iz te četiri utakmice je uspela da osvoji samo bod. Ekipa za koju brani reprezentativac Srbije Predrag Rajković je u poslednja dva kola oba puta poražena od Sevilje i Real Sosijedada i to minimalnim rezultatom i sada se nalazi na 15. mestu na tabeli sa osvojenih devet bodova, samo bod više u odnosu na Đironu koja se nalazi na prvoj poziciji koja znači put u drugu ligu. Ovo posebno dobija na težini ako se zna da posle Valensije, Majorku čekaju mečevi protiv Espanjola, Viljareala i Atletiko Madrida.

Obe ekipe nemaju previše problema što se tiče odsustva igrača za ovaj meč. Valensija će biti ponovo bez Samua Kastiljeha i Haumea Domeneka zbog povreda, ali svi ostali su na raspolaganju Đenaru Gatuzu. Slična je situacija i u Majorki pošto Havijer Agire ne može da računa samo na povređene Tina Kadeverea i Dominika Grejfa, dok se u tim posle jednog meča suspenzije vraća Vedat Murići, strelac četiri gola ove sezone.

Vaalensija nema veliku prednost kada je u pitanju skor u poslednjih 10 mečeva protiv Majorke, pošto su ''slepi miševi'' trijumfovali četiri puta, dok Majorka ima jednu pobedu manje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri