U ISTANBULU SE TEŠKO POBEĐUJU: Danijel Aleksić dočekuje sjajne Belgijance

M.T.

18. 08. 2022. u 09:04 >> 12:06

U Istanbulu će danas od 19.45 Bašakšehir u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija dočekati na stadionu ''Fatih Terim'' belgijski Antverpen i to ulozi favorita.

У ИСТАНБУЛУ СЕ ТЕШКО ПОБЕЂУЈУ: Данијел Алексић дочекује сјајне Белгијанце

Profimedia

Bašakšehir je veoma dobro počeo sezonu pošto turski klub ne zna za poraz računajući i pripremne utakmice.

Klub iz Istanbula je kvalifikacije za Ligu konferencija započeo od drugog kola kada je igrao dvomeč protiv izralske Netanije. Nije sve bilo lako za turskog predstavnika u tom dvomeču pošto je posle prvog meča i 1:1 u Turskoj, Bašakšeir u Izraelu obezbedio prolaz zahvaljujući minimalnoj pobedi. Sve je bilo znatno lakše u trećoj rundi protiv Brejdablika sa Islanda pošto je Bašakšehir oba puta slavio sa 3:1 i 3:0 i zakazao susret protiv Antverpena.

U međuvremenu je počela i sezone u Turskoj, a i tu je Bašakšehir dobro krenuo pošto je u prva dva kola osvojio četiri boda i trenutno se nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli. Očekuje se da protiv Antverpena zaigra po prvi put i Mesut Ozil koji je sredinom jula stigao u klub iz Fenerbahčea.

Srpski internacionalac Danijel Aleksić je među najboljim igračima kluba i odlično je krenuo u novu sezonu. Aleksić je na četiri meča u kvalifikacijama za Ligu konferencija tri puta bio strelac, dok je u turskom šampionatu na dve utakmice jednom pogodio i svakako će biti jedna od najvećih opasnosti po gol Antverpena kada je u pitanju tim trenera Emrea Belezoglua.

Belgijski predstavnik kojeg sa klupe predvodi Mark Van Bomel je prethodne dve godine igrao Ligu Evrope, a u kvalifikacije za Ligu konferencija je krenuo od druge runde. U njoj je Antverpen u dvomeču bio bolji od Drite sa Kosova i Metohije, da bi u trećem kolu još lakše izašao na kraj sa norveškim Lilestromom.

Antverpen od početka sezone ne zna za poraz, a odlično je krenuo i u belgijskom šampionatu ostvarivši sve četiri pobede u prva četiri kola i trenutno je na vrhu tabele sa maksimalnih 12 bodova.

Poslednji meč pred gostovanje u Istanbulu, Antverpen je odigrao u šampionatu Belgije i savladao Eupen minimalnim rezultatom za dobru uvertiru pred Bašakšehir. Bomel se dosta oslanja na iskusne Tobija Aldervelerda u defanzivi i Rađu Naingolana u vezi, ali pravo oružje Antverepena nalazi se u napadu.

Belgijanac Mišel-Anže Balikviša i Švajcarac Mikael Frej su zaduženi za kapitulaciju pritivničkih odbrana. Balikviša je na osam osigranih utakmica postigao četiri gola, a efikasniji je bio u belgijskom prvenstvu gde je postigao tri gola na četiri utakmice.

Švajcarac ima slabiji učinak za jedan gol na isti broj utakmica, a nije pogađao u evropskim kvalifikacijama, dok je takođe postigao tri gola na četiri utakmice u belgijskom šampionatu. Uprkos raspoloženim napadačima, status favorita ipak pripada Bašakšehiru.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati