SRBI GLAVNI POKRETAČ IZRAELSKOG GIGANTA: Može li Nica pasti u Tel Avivu?

M.T.

18. 08. 2022. u 08:07

FUDBALERI Makabija iz Tel Aviva danas od 19 časova dočekaće francusku Nicu u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferecnija na Blumfild stadionu.

СРБИ ГЛАВНИ ПОКРЕТАЧ ИЗРАЕЛСКОГ ГИГАНТА: Може ли Ница пасти у Тел Авиву?

Vladimir Ivić Foto EPA

Izraelskom timu Nica će biti treći protivnik u ovom kvalifikacionom ciklusu, dok je tim sa francuske rivijere ušao u takmičenje tek u poslednjoj rundi.

Makabi nije dobro počeo sezonu pošto je u finalu TOTO kupa poražen od Netanije posle jedanaesteraca, ali je sve krenulo bolje za tim iz Tel Aviva kada jezaigrao u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Makabi je u drugom kolu igrao protiv azerbejdžanske Zire i pobeda od 3:0 bila je dovoljna Izraelcima da prođu dalje posle remija u revanšu. Usledio je teži ispit protiv grčkog Arisa, ali je Makabi i tu prepreku uspešno preskočio. Ipak, nije sve bilo jednostavno za igrače iz Tel Aviva pošto je posle pobede u prvom meču od 2:0 Makabi drugi izgubio sa 2:1, a mogao je rezultat da bude i lošiji za izraelce, ali je tim trenera Vladimira Ivića izdržao sve i plasirao se dalje.

Ivić se vratio u Makabi posle epizode u Votfordu. U Tel Avivu je Ivić proveo dve sezone i odmah u prvoj osvojio triplu krunu, da bi u drugoj uspešno odbranio titulu šampiona Izraela pa se navijačoi nadaju ponavljanju tih uspeha.

Koliko se na klupi uzdaju u srpskog trenera, toliko navijači Makabija gledaju i ka terenu gde je nekadašnje dete Partizana i bivši fudbaler Čukaričkog Đorđe Jovanović. On je stigao pre šest meseci u prestonicu Izrael i odmah se izborio za status pošto je polusezonu završio sa devet golova na 16 utakmica.

Ovu sezonu je vrlo dobro počeo i do sada je postigao tri gola na četiri utakmice u Ligi konferencija i biće vrlo važan adut Makabija protiv francuskog kluba.

Nica u Tel Aviv dolazi u ne baš sjajnoj formi pošto je u dva uvodna kola francuskog šampionata remizirala sa Tuluzom i Strazburom. Deluje da Lusijen Favr još uvek pokušava da sklopi kockice tima po sopstvenim zamislima, u odnosu na ono kako je Nica izgledala pod komandom Kristofa Galtijea.

Nije ni Nica imala mnogo prilika za radovanje računajući i pripreme za novu sezonu. Klub sa Azurne obale uspeo je da ostvari samo jednu pobedu na svim utakmicama do sada, četiri puta je remizirao i doživeo je dva poraza. Doduše, porazi su se događali na pripremnim utakmicama, ali nikad nije prijatno izgubiti.

Čini se da je Makabi uigraniji trenutno i u boljoj formi, ali tim koji igra u ligi petice nikad ne treba potceniti zbog čega je Nica ipak blagi favorit u ovom prvom u istoriji međusobnom susretu ove dve ekipe.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024