OKRŠAJ ZELENIH! Poslednji korak ka Ligi Evrope

M.T.

18. 08. 2022. u 08:49 >> 08:54

ZANIMLjIV meč mogao bi da bude u Bugarskoj gde će Ludogorec u prvoj utakmici plej-ofa Lige Evrope dočekati litvanski Žalgiris od 19.45 na "Huvefarma Areni" u Razgradu, iako je domaćin veliki favorit.

ОКРШАЈ ЗЕЛЕНИХ! Последњи корак ка Лиги Европе

Foto: Profimedia

Biće ovo repriza duela iz sezone 2017/2018. kada su se ova dva tima sastala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Tada je Ludogorec prošao dalje iako je poražen sa 2:1 u prvom meču, ali je 4:1 u revanšu za bugarski tim bilo dovoljno za prolazak u narednu rundu.

Ludogorec je imao sasvim solidne kvalifikacija u Ligi šampiona gde je stao na trećem stepeniku gde ga je sačekao Dinamo Zagreb.

Prethodno je bugarski klub savladao u dvomeču Sutjesku u prvom kolu, zatim izbacio irski Šamrok uprkos porazu u drugom meču, ali je u trećoj rundi zagrebački Dinamo ipak bio prejak.

"Modri" su slavili u oba meča i plasirali se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je timu iz Razgrada ostalo da se uteši Ligom Evrope i pokušaće da uđe u nju preko Žalgirisa.

Uporedo sa evropskim kvalifikacijama Ludogorec je krenuo i sa prvenstvom Bugarske i za sada mu odlično ide. Tim iz Razgrada odigrao je doduše samo četiri meča od predviđenih šest i nema trenutno poraz. Nalazi se na šestom mestu sa 10 bodova, ali i dva meča manje odigrana u odnosu na vodeći CSKA 1948 iz Sofije.

Glavno oružje Ludogoreca su dva Brazilca u napadu – Kauli i Igor Tijago koji su zajedno u svim takmičenjima ove sezone postigli sedam golova. Kauli je odigrao devet utakmice i postigao četiri gola uz tri asistencije, dok je Igor Tijago na sedam utakmica postigao tri gola i upisao tri asistencije.

Žalgiris je iz kvalifikacija za Ligu šampiona ispao od norveškog Bodo Glimta koji je bio ubedljiv i sa 5:0 slavio u prvom meču, pa je revanš bio samo formalnost i završen je 1:1. Prethodno je litvanski klub izbacio Balkani sa Kosova i Metohije u prvom kolu, da bi u drugom napravio iznenađenje i eliminisao švedski Malme.

Litvanski šampionat je u toku pa je Žalgiris u punoj formi i za sada mu odlično ide. Trenutno se nalazi na prvom mestu sa istim brojem bodova kao i najbliži pratilac Hegelman, ali Žalgiris ima čak četiri meča manje odigrano. U prethodnom kolu Žalgiris je ubedljivo savladao Riteraji sa 5:1.

Međutim, kada se sve uzme u obzir Ludogorec jeste favorit protiv Žalgirisa, ali nema sumnje da će bugarski predstavnik biti oprezan protiv tima koji je uspeo da eliminiše Malme.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri