MAĐARSKI I MAKEDONSKI FILM: U okviru jubilarnog, 30. Festivala evropskog filma Palić

V.V.S.

10. 07. 2023. u 14:03

SELEKCIJE "Novi mađarski film" i "Severna Makedonija u fokusu", biće prikazane u okviru 30. Festivala evropskog filma Palić, koji se ove godine održava od 15. do 21. jula na Paliću i u Subotici.

МАЂАРСКИ И МАКЕДОНСКИ ФИЛМ: У оквиру јубиларног, 30. Фестивала европског филма Палић

foto promo

U selekciji "Novi mađarski film" biće predstavljeno šest ostvarenja iz ove zemlje: "Čiji sam ja pas?" Roberta Lakatoša, "Unuk" Krištofa Deaka, "Blokada" Adama Tošera, "Sporedni likovi - fragmenti" Arpada Sopsitsa, "Istočna rivijera" Danijela Tisekera i Balaža Levaija, i "Budi mi tata!" Gabora Rohonjija. Filmovi su na repertoaru od 16. do 21. jula, a kao i prethodnih godina, program se realizuje u saradnji sa Nacionalnim filmskim institutom Mađarske.

U selekciji "Severna Makedonija u fokusu" na programu će biti šest filmova: "Čisto ljudski" Igora Ivanova, "Najnesrećniji čovek na svetu" Teone Strugar Mitevske, "Iscelitelj" Gjorčeta Stavreskog, "Mimi" Darijana Pejovskog, "Snežana na kraju mora umreti" Kristijana Risteskog, i "Sestre" Dine Dume. I ovi filmovi su u istom terminu (od 16. do 21. jula), a program se realizuje u saradnji sa Agencijom za film Severne Makedonije.

Festival evropskog filma Palić podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Grad Subotica, Evropska unija kroz program Kreativna evropa MEDIA, kao i mnogobrojni partneri i medijski partneri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)