ZA UREĐENJE ZGRADE I DO 350.000 DINARA: Opština Čukarica raspisala javni poziv za sufinansiranje radova u višespratnicama

A. Z. K.

15. 03. 2023. u 05:00

OPŠTINA Čukarica pokrenula je akciju "Prolećno uređenje za bolje raspoloženje", u sklopu koje će stambene zajednice biti u prilici da srede svoje zajedničke prostorije u višespratnicama. Javni poziv otvoren je do 3. aprila, a za sufinansiranje radova iz opštinske kase izdvojeno je 30.000.000 dinara. U toku ove godine u još nekoliko opština planirani su slični projekti.

ЗА УРЕЂЕЊЕ ЗГРАДЕ И ДО 350.000 ДИНАРА: Општина Чукарица расписала јавни позив за суфинансирање радова у вишеспратницама

Foto Lična arhiva

Kako su saopštili u GO Čukarica cilj ove akcije je da se uz pomoć bespovratnih sredstava srede i unaprede zgrade u ovoj opštini. Stambene zajednice za svoje višespratnice mogu dobiti nova ulazna vrata, poštanske sandučiće ili da obave molersko-farbarske radove u zajedničkim delovima zgrade.

- Za ovaj projekat izdvojeno je 30.000.000 dinara, zajednice mogu dobiti maksimalno 90 odsto novca od predračuna koji se napravi - saopštili su u GO Čukarica. - Maksimalan iznos sredstava po jednoj stambenoj zajednici je do 350.000dinara sa PDV. Učesnici konkursa mogu biti stambene zajednice u svim ili pojedinim blokovskim celinama obuhvaćenim urbanističkom zonom XVII.

Ovakvi projekti skoro svake godine organizuju se i na drugim prestoničkim opštinama. Izvesno je da će u toku ove godine, kao i prethodnih, ovi projekti biti organizovani u opštinama Stari grad i Savski venac. Međutim, još uvek nije poznat tačan datum objavljivanja konkursa.

U sklopu poslednjeg konkursa koji je organizovala opština Stari grad, građani su bili u prilici da poprave krov, zamene oluke, ulazna vrata, interfone, podne obloge, poštanske sandučiće, rasvetu ili uvedu video nadzor. Među Starograđanima za ovakve akcije vlada veliko interesovanje pa je tokom jednog konkursa realizovano više od 1.000 vrsta radova u višespratnicama.

Osim akcija na uređenju zgrada, Savski venac raspisuje i konkurse za uređenje fasada, koje takođe sufinansira lokalna samouprava.

PRIJAVE DO 3. APRILA

ZAINTERESOVANI Čukaričani, koji žele da ulepšaju svoje višespratnice u prilici su da se jave na javni poziv do 3. aprila.

- Građani dodatne informacije mogu dobiti na zvaničnoj internet stranici naše opštine www.cukarica.rs. Osim toga, mogu se informisati pozivom na broj telefona 3052228 svakog radnog dana od 12 do 15 časova, ili preko mejla gradjevnskokomunalno@cukarica.rs - saopštili su u ovoj prestoničkoj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri