Despotovac: Za bolji život 630 miliona

Z. GLIGORIJEVIĆ

sreda, 03. 07. 2019. u 12:00

Деспотовац: За бољи живот 630 милиона

Tehnička škola, Foto: Z. G.

Ulaganja u tri kapitalna projekta i nekoliko manjih promeniće sliku Despotovca. Osavremenjuju se Dom zdravlja, sala Centra za kulturu, Tehnička škola...

DESPOTOVČANI će na jesen moći da se leče u savremenom Domu zdravlja, da gledaju pozorišne predstave i bioskopske projekcije u novoj sali Centra za kulturu, a deca će nastavu da pohađaju u adaptiranoj Tehničkoj školi. U ova tri kapitalna i nekoliko manjih projekata uloženo je oko 630 miliona dinara.

- Dom zdravlja, izgrađen sedamdesetih godina prošlog veka, čija je dogradnja izvršena deceniju kasnije, nalazio se u veoma lošem stanju. Pored kvalitetnijih zdravstvenih usluga, rekonstrukcija će nam omogućiti da dobijemo akreditaciju - kaže direktor Doma zdravlja Dejan Milošević.

Privode se kraju i radovi na Tehničkoj školi u kojoj će biti izgrađena kotlarnica na biomasu. Predsednik opštine Despotovac Nikola Nikolić veoma je ponosan što je to prvi projekat ovog tipa u Srbiji koji će finansirati Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima. U planu je da se na nju kasnije priključe javne ustanove.

- Nedavno smo od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobili 2.000.000 dinara za opremanje enterijera škole. U planu je i izgradnja učeničkog doma s 35 ležajeva, jer, iako imamo atraktivna zanimanja, đaci iz drugih gradova izbegavaju našu školu zbog nedostatka smeštaja - dodaje direktor škole Dobrica Stojanović.

PROČITAJTE JOŠ - UJEDNO DIJAGNOZA I LEČENjE: "Dedinje" dobilo modernu angio-salu

Rekonstrukcija sale Centra za kulturu "Sveti Stefan, despot srpski", vratiće kulturna dešavanja u Despotovac.

- Trebalo bi da se stidimo da grad, koji pretenduje da bude grad duhovnosti i kulture, nema višenamensku salu, pa smo za dobar film, predstavu ili koncert morali da idemo u okolne gradove - ocenio je pomoćnik predsednika opštine Goran Milojković.

Dom zdravlja

ULAGANjA

KANCELARIJA za javna ulaganja je u adaptaciju Doma zdravlja uložila 232.000.000 dinara, a u adaptaciju Tehničke škole 152.000.000 dinara. U adaptaciju multifunkcionalne sale Centra za kulturu Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uložilo je 11.500.000 dinara, Ministarstvo kulture i informisanja 8.000.000 dinara, a Opština 20.000.000 dinara. Vrednost celog projekta je 66.300.000 dinara.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije