Jović: Nisam uspešan u „tucanju jajima“, Kalinić: Ništa od porodičnog ručka, spremam se za Partizan

D.B - N.St

11. 04. 2015. u 20:15

Otac i ja odlazimo kod jedne žene i kupujemo domaća jaja i to je nešto što radimo 12-13 godina unazad, kaže Stefan Jović. Nažalost, ove godine nisam zajedno sa porodicom, govori Nikola Kalinić

Јовић: Нисам успешан у „туцању јајима“, Калинић: Ништа од породичног ручка, спремам се за Партизан

Stefan Jović i Nikola Kalinić

Možda će Uskrs provesti radno, ali to ne znači da makar na Veliki petak nisu uspeli da se vide sa porodicama i prijateljima. Stefana Jovića, put je odveo u rodni Niš. Porodične tradicije porodice Jović ni ovoga puta nisu izeverene.

- Veliki Petak sam proveo u krugu porodice, a u nedelju na Vaskrs biću u Beogradu sa devojkom. Što se običaja tiče, to je uglavnom porodični ručak. Otac i ja odlazimo kod jedne žene i kupujemo domaća jaja i to je nešto što radimo 12-13 godina unazad - objašnjava reprezentativni plejmejker.
DŽENKINS: KOD KOMŠIJE RAZBIJAM JAJA A kako je biti stranac tokom Uskršnjih praznika u Srbiji dobijamo odgovor od Čarlsa DŽenkinsa.
- U Americi se obučemo svečano i odemo u crkvu. Tamo odslušamo službu i to je to. A, u Srbiji sam prošle godine išao kod komšije i upoznao se sa običajima. I ove godine ću nastaviti tradiciju i otići kod njega da razbijamo jaja.

Da li se prodično takmičite u tucanju jaja.

- Moram da priznam da nisam toliko uspešan u „tucanju jajima“, ali ću morati da napravim neku zaveru i da izaberem neko posebno jaje i odnesem pobedu ove godine - objašnjava Jović.

Porodica Nikole Kalinića navikla je da se okuplja na rate. Kako drugačije kada je reč o možda i najpoznatojoj sportskoj porodici u Srbiji.

- Poštujemo tradicinonalne srpske običaje. Imamo porodični ručak i to je za nas idila. Ranije se često dešavalo da nismo svi na okupu, jer svi idemo na drugu stranu. Ja igram košarku, brat vaterpolo, sestra studira - jasan je Nikola.

A kada se skupite kako to izgleda?

- Na Veliki Petak postimo, dok za nedelju mama spremi svakakva čudesa, a mi ne možemo ni da pojedemo sve šta spremi. Naravno, tu je „tucanje jajima“, a u tome nisam nešto uspešan. Tata i brat me uvek pobede, možda je bilo zbog snage, mada, ženski deo familije sam pobeđivao.

Ove godine niste uspeli da budete na okupu.

- Poenta svega je da budemo zajedno, uživamo i da provodimo lepe momente. Nažalost, ove godine nismo bili zajedno, jer se spremam za Partizan, ali se nadam da ćemo sledeće godine biti - objasnio je Kalinić.

PROČITAJTE JOŠ:
Đurović o polufinalu ABA lige: Zvezda u blagoj prednosti, Akojon igra kao Petrović, Galis, Gaudlok...
Bupka: Srbi će zasijati u Riju
„Jurohups” najavljuje mogućnost da se najjača liga sveta umeša u evropski haos: Stiže NBA konjica u pomoć FIBA!
Milinković pred OFK Beograd: Ulazimo u meč na krilima pobede u Jagodini
Monte Karlo: Đoković protiv Nadala u polufinalu?
Blažič: Partizan podigao formu, igraju slično kao Panatinaikos
Pilić: Kada je Novak kao klinac rekao da želi da bude prvi na svetu, mnogi su se smejali
Fernandez: ABA liga će imati dva predstavnika u Evroligi
Maksimovićeva srebrom na Svetskom kupu izborila vizu za Rio
Dijara: Da ste meni dali pasoš Srbije, sada ne biste imali problema sa napadačima
Lazović za “Sport”: Zvezdi sam mnogo učinio
Živković za “Sport”: Mrzelo me da trčim, stao sam na gol!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)