Bivši napadač Partizana Lamin Dijara u razgovoru za "Naše Novine" kaže da mu je teško što nikada nije dobio srpski pasoš, dok su neki drugi fudbaleri imali tu privilegiju.

- Od dobijanja srpskog državljanstva, nažalost, nema ništa. Prema poslednjim informacijama koje sam dobio, još uvek ne ispunjavam sve uslove. Aplicirao sam još dok sam bio u Partizanu. Tada ga nisam dobio, a sada je problem što ne mogu da sakupim dovoljno dana boravka u Srbiji jer igram u Antaliji. Strašno mi je žao zbog toga, čak mi je i glupo da sad pričam koliko volim Srbiju. U Seneglu sam rođen, tamo sam odrastao, ali sam Srbiju podjednako zavoleo, kaže Lamin Dijara.
 
Seegalac smatra da je i fudbalska reprezentacija Srbije propustila šansu da ima odličnog napadača u nacionalnom timu.

- Valjda nisam Brazilac, šta da radim kada sam rođen u Senegalu. Izgleda da nisam bio podjednako bitan svom klubu kao oni ili nisu dovoljno zaradili na meni. Za razliku od njih ja sam naučio da čitam i da pišem srpski. Evandro i Kleo, koliko se sećam, dobili su pasoše da bi igrali za reprezentaciju Srbije. Ne vidim da su se nešto naigrali u dresu „orlova“. Da ste meni dali pasoš Srbije, sada ne biste imali problem sa manjkom kvalitetnih napadača u reprezentaciji, zaključuje Dijara.