Fernandez: ABA liga će imati dva predstavnika u Evroligi

Tanjug

11. 04. 2015. u 12:00

Ništa nije izmenjeno kad je reč o broju učesnika iz ABA lige u Evroligi, a to znači da će ona i dalje imati dva predstavnika u ovom takmičenju, kao što je i predviđeno, kaže Dijego Fernandez

Фернандез: АБА лига ће имати два представника у Евролиги
Portparol Evrolige Dijego Fernandez demantovao je da će ABA liga u narednoj sezoni izgubiti jednog predstavnika u elitnom klupskom takmičenju, kako se spekulisalo nakon sastanka u Ženevi.

"Ništa nije izmenjeno kad je reč o broju učesnika iz ABA lige u Evroligi, a to znači da će ona i dalje imati dva predstavnika u ovom takmičenju, kao što je i predviđeno. To je određeno na sastanku EKO prošlog jula i u vezi s tim se ništa neće menjati za sezonu 2015/2016. Sve ostalo što se pojavilo nije tačno", rekao je Fernandez za Kurir.

On je dodao da odnosi između Svetske košarkaške federacije (FIBA) i Evrolige nisu najbolji, napominjući da veruje da će obe organizacije na kraju naći zajedničko rešenje u interesu košarke.

"Tačno je da je došlo do neslaganja oko kalendara kad bi reprezentacije trebalo da igraju kvalifikacije i na koji način da se ovim obavezama priključe košarkaši. Ipak, verujem da ćemo i po tom pitanju naći najbolje rešenje", zaključio je Fernandez.

Još nije poznato u kakvom formatu će se igrati Evroliga, a čelnici FIBA najavili su da će kazniti sve nacionalne saveze čiji klubovi budu učestvovali u takmičenjima koje ona ne priznaje, a takav slučaj je i sa regionalnom Jadranskom ligom.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije