Podignuta optužnica za šverc 56 kilograma kokaina

Tanjug

22. 10. 2019. u 08:55

Подигнута оптужница за шверц 56 килограма кокаина

Foto: P. Milošević

Prema navodima iz istrage, delovanje kriminalne organizacije bilo je planirano i na međunarodnom nivou
Protiv grupe koja je pokušala da prošvercuje 56 kilograma kokaina na školskom brodu "Jadran", u Tivtu je podignuta optužnica koja je dostavljena Višem sudu na kontrolu, objavila je podgorička Pobjeda.

Na čelu su ove kriminalne organizacije, kako istraga ukazuje, Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić, prenosi RTCG.

PROČITAJTE JOŠ -Oružana pljačka vozila firme za obezbeđenje, povređena dvojica radnika, u potragu uključeni i dronovi (FOTO)

Grupa, kojoj je pripadao i Vojin Stupar, oformljena je tokom 2018. godine u Crnoj Gori. Istražitelji sumnjaju da su Stupar, Rovčanin i Račić pakovali kokain vredan pet miliona evra.

Stupar je u pritvoru, a za Račićem i Rovčaninom su raspisane crvene poternice. Osim njih trojice, pod istragom su podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović i Tivćanin Radomir Ostojić, dok je status svedoka saradnika dodeljen starijem vodniku Milošu Kuliću.

Prema navodima iz istrage, delovanje kriminalne organizacije bilo je planirano i na međunarodnom nivou, a njeni članovi bili su spremni na, kako se navodi, primenu nasilja i zastrašivanja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije