Dodik: Migranti su sve više kao kolonisti

Tanjug

02. 11. 2019. u 14:32

Додик: Мигранти су све више као колонисти

Foto V. Dančić

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu.

Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da se BiH neće moći da nosi sa migrantskom krizom, a da je sve što radi Savet ministara o tom pitanju lišeno ozbiljnog plana i strategije za rešenje krize.

"Naš stav da se oni ne mogu razmeštati na teritoriji Republike Srpske neće se menjati", rekao je Dodik za "Srpskainfo".

On je poručio da će se suprostavljati da se migranti smeštaju na područja u Federaciji BiH koja su naseljavali Srbi pre nego što su odatle isterani, kao što je nedopustivo da ih neko smešta uz malobrojna srpska naselja u Federaciji.

PROČITAJTE JOŠ - Dodik: O putu BiH ka EU postoji konsenzus, ne i za NATO

Dodik smatra da se problem migranata primarno mora rešavati u EU, jer je Unija otvorila južne granice na području Bugarske i Grčke, a zatvorila severne.

"Ako zatvori sve granice, i migranti će ostajati na prostoru EU, koja mi deluje kao generator ovog problema. Predlažem da i migranti i novac koji nudi EU ostalim državama za zbrinjavanje migranata ostanu na prostoru EU", kazao je Dodik.

Prema nkjegovim rečima, migrantska kriza liči na proces kolonizacije "koji smo imali na prostoru bivše Jugoslavije u prošlom veku".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

TAJ NEKO NEDAVNO RECE KAKO JE BABO VRATIO ISLAM U BOSNU I JUGOSLAVIJU

04.11.2019. 22:10

Verovatno znate ko je?

Dada

05.11.2019. 00:04

Milorade, dobro ste shvatili! Tu su da ostanu, a nasi odose u Nemacku. Kad ih bude dovoljno, drugačije ce se zvati država. Videli smo scenario Kosovo. Dodju na odredište, rode po ko zna koliko dece i to je to. I BiH su delili po broju stanovnika, a ne po vlasništvu zemlje, je li tako?