БРИСЕЛ - Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да о путу у Европску унију постоји консензус, али да о путу за НАТО нема потребе да се разговара.


"Мислим да овде у Европској комисији то и разумеју, али остаје проблем партнера у Сарајеву који желе да условљавањем решавају питање функционисања власти", рекао је Додик за РТРС након састанка са комесаром за политику суседства и преговоре о проширењу Јоханесом Ханом.

Он је додао да на том састанку није било важних закључака нити обавезујућих ставки за БиХ.

Према његовим речима, хрватски и бошњачки чланови Председништва Жељко Комшић и Шафик Џаферовић нагласили су да су за пут БиХ и у ЕУ и у НАТО, док је он истакао да је за сарадњу само на европском путу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Додик: Ако условљавање потраје,нећемо бити део властиКако се наводи, из Председништва БиХ је саопштено да је на састанку са Ханом изражена захвалност за континуирану подршку и посвећеност Европске уније и њених институција европским интеграцијама БиХ, као и за напоре да у претходном мандату Европске комисије БиХ направи значајне резултате на путу ка ЕУ.