DELEGACIJA Ministarstva kulture i informisanja predvođena ministrom Vladanom Vukosavljevićem učestvuje na Međunarodnom kulturnom forumu u Sankt Peterburgu koji je okupio 35.000 učesnika iz sto zemalja, a u okviru koga se održava i Forum slovenskih kultura.

Ministar Vukosavljević je razgovarao sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Medinskim o mogućnostima za unapređenje već bogate saradnje dveju zamalja, a takođe se susreo sa direktorom Boljšog teatra Vladimirom Urinom, v. d. gubernatora Sankt Peterburga Aleksandrom Beglovim i drugim predstavnicima grada.


Pročitajte još - Vukosavljević: Važno da tema jezika bude prisutna u javnosti


Kao predsednik Upravnog odbora pratećeg Foruma slovenskih kultura, Vukosavljević je govorio na početku Druge međunarodne konferencije "Kulturne rute slovenskog sveta na mapi Evrope" i naglasio da veruje da će se zajednički koordinisanim aktivnostima u vezi sa sertifikacijom kulturnih ruta kod Saveta Evrope, doprineti revitalizaciji i popularizaciji slovenskih kultura u međunarodnim okvirima, ali i boljem međusobnom upoznavanju. Ministar je istakao i važnost projekta "Slovenske prestonice kulture" koji bi trebalo da doprinese kako kulturi i kulturnom turizmu naših gradova, tako i razvoju njihove kulturne infrastrukture.