PARTIZAN IMA RECEPT ZA TITULU! Čukarički može do četvrtog mesta

O. M.

14. 04. 2024. u 08:15

FUDBALERI Partizana gostuju Čukaričkom u poslednjem kolju regularnog dela Superlige Srbije. Utakmica je na programu od 19 časova i 45 minuta na Banovom brdu.

ПАРТИЗАН ИМА РЕЦЕПТ ЗА ТИТУЛУ! Чукарички може до четвртог места

FOTO: M. Vukadinović

Partizan će na Banovom brdu protiv Čukaričkog i pokušati da produži niz od tri pobede u ligi i zadrži priključak za "večitim" rivalom uoči plej-ofa. Čukarički je šesti na tabeli sa 45 bodova.

"Brđani" su pre nekoliko dana ispali iz Kupa Srbije, izgubivši od Vojvodine, dok je Partizan prošao u polufinale kroz iglene uši, penalima protiv Voždovca.

Čukarički je, dodatno, zakomplikovao i svoju poziciju u prvenstvu, pre svega prevelikim brojem nerešenih utakmica u poslednje vreme.

Trenutno su izabranici Gorana Stanića šesti na tabeli sa 45 bodova, ali uz malo sreće pored mnogo veštine i znanja potrebnih da se savlada Partizan, mogu i do četvrte pozicije pred plej-of. Da bi se to ostvarilo, TSC bi u derbiju kola trebalo da pobedi Vojvodinu, kao i da Voždovac savlada kragujevački Radnički.

U svakom slučaju, šanse da Čukarički odbrani trostruko uzastopno osvajano treće mesto su vrlo male, jer je TSC već na plus 12 pred nastavak prvenstva.

Dve vesti obradovale su pred početak ovog derbija trenra Partizana Igora Duljaja Prva je da je najbolji strelac tima i Super lige Srbije Mateuus Sladanja priključen treninzima prvog tima, a druga je da je Fudbalski savez Srbije usvojio žalbu "crno-belih" i smanjilo kaznu zbog komentarisanja suđenja. 

Ono što pred ovo gostovanje brine i Duljaja i navijače Partizsna je podatak da "parni valjak" ima samo jednu pobedu sa poslednjih sedam gostovanja na Banovom brdu.

Prošle godine bilo je dva puta po 1:0 u razmaku od samo četiri dana. U novembru prošle godine u Humskoj bilo je 2:1 za Partizan koji je do pobede stigao tek u šestoj minuti nadoknade golom Mihajla Ilića.

Junak Partizanove pobede nad Voždovcem, golman Aleksandar Jovanović najavio je da će "crno-beli ići na svih osam pobeda do kraja Superlige.

- Do kraja imamo još osam utakmica u Super ligi Srbije. Znamo jasan cilj - sve utakmice moramo da pobedimo. Spremamo se, ali to nije lako, zato što imamo konstantan pritisak, zbog bodova koje smo ispustili. Naš večiti rival dobija svaku utakmicu, te neće biti lako - istakao je golman Partizana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?