SUDAR DVA POSLEDNJA ŠAMPIONA EVROPE: Čelsi je prošli put u Madridu ostvario Pirovu pobedu

O. M.

12. 04. 2023. u 11:53 >> 11:53

BRANILAC titule Real Madrid dočekuje Čelsi u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

СУДАР ДВА ПОСЛЕДЊА ШАМПИОНА ЕВРОПЕ: Челси је прошли пут у Мадриду остварио Пирову победу

FOTO: AP

Biće to duel dva poslednja šampiona Evrope, pošto je pre "kraljevskog kluba" ''ušati'' pehar krasio vitrine londonskih "plavaca" koji su ga osvojili u sezoni 2021/22. u finalu protiv Mančester sitija.

Real ga je prošlog proleća osvojio pobedivši u finalu Liverpul, ekipu koju je eliminisao u osmini finala. Bilo je 5:2 za izabranike Karla Ančelotija na "Enfildu", iako je domaći tim poveo sa 2:0, dok je revanš na stadionu "Santijago Bernabeu" završen pobedom Reala od 1:0. Nakon toga Real se baš nije proslavio na domaćoj sceni. Istina, demolirao je Barselonu (4:0) u revanšu polufinala Kupa i tako se osvetio večitom rivalu za poraz u ligaškom "El klasiku" nekoliko dana ranije, a pre toga još ubedljivije savladao Valjadolid sa 6:0. U obe ove utakmice blistao je Karim Benzema sa po jednim het-trikom. 

Ali kada ne igraju Benzema i Modrić, Real je prosečan tim, što je pokazao i proteklog vikenda protiv Viljareala. Sa Benzemom na terenu nekako je i išlo. Francuz je izašao u 60. minutu pri vođstvu "blankosa" od 2:1, a samo deset minuta kasnije Viljareal je izjednačio. Tada je ušao Modrić, ali već je bilo kasno da se povežu redovi, pa je Viljareal u 80. minutu stigao do pobede.

Čelsi je u osmini finala izbacio Borusiju iz Dortmunda posle 0:1 na "Vestfalenu" i 2:0 na "Stamford bridžu". Od te pobede, "plavci" su vezali četiri utakmice bez trijumfa. Odigrali su nerešeno sa Evertonom (2:2) i bez golova sa Liverpulom, a izgubili 1:2 od Aston vile i 0:1 od Vulverhemptona u utakmici u kojoj je Frenk Lampard zabeležio svoj drugi trenerski debi na klupi kluba u kome je kao igrač osvojio (skoro) sve što se može osvojiti. Kao trener nije osvojio još ništa, a kako je krenuo ovaj drugi mandat, teško je poverovati da hoće.

Priliku da nas demantuje i osvoji jedini trofej koji je još u opticaju za Čelsi, imaće u Ligi šampiona, ali prvo mora da eliminiše aktuelnog šampiona i rekordera u broju titula, zatim u eventualnom polufinalu boljeg iz dvomeča Mančester siti - Bajern, a onda u finalu Milan, Napoli, Benfiku ili Inter.

A šta god da uradi, sledeće sezone će ga verovatno na klupi Čelsija, bar tako navode mediji u Engleskoj i Španiji, zameniti sadašnji strateg Reala Karlo Ančeloti. 

Real i Čelsi sastajali su se u prethodna dva izdanja Lige šampiona. Domaćin je na putu do prošlosezonske titule u četvrtfinalu eliminisao ''plavce''. Posle poraza od 3:1 u Londonu, Čelsi se uzdigao u revanšu i stigao do produžetaka u kojima je Benzema doneo konačnih 3:2 i prolaz dalje. Sezonu ranije, Čelsi je u polufinalu eliminisao "kraljeve". Posle 1:1 u Madridu bilo je 2:0 u Londonu, golovima Tima Vernera i Mejsona Maunta. Zanimljivo je da su njih dvojica uz Antonija Ridigera bili strelci i prošle godine u Pirovoj pobedi Čelsija, dok je za Real pored Benzeme pogodio i Rodrigo.

Stariji ljubitelji fudbala sećaju se i jedinog okršaja ovih klubova u Superkupu Evrope. Bilo je to 1998, kada je Čelsi golom Gustava Pojeta savladao Real Madrid za koji je nastupao i Predrag Mijatović koji je samo nekoliko meseci ranije "kraljevskom klubu" doneo 32 godine čekanu titulu šampiona Evrope.

Real je ove sezone na četiri utakmice kod kuće u Ligi šampiona ostvario sve četiri pobede, uz gol-razliku 10:2, dok je Čelsi na strani zabeležio po dve pobede i poraza. 

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)