MILAN BI DA PONOVI PARTIJU OD PRE DESET DANA: Italijanski derbi u Ligi šampiona

V.M.

12. 04. 2023. u 13:17 >> 13:17

SEDMOSTRUKI prvak Evrope dočekuje Napoli u prvoj utakmici četvrtfinala.

МИЛАН БИ ДА ПОНОВИ ПАРТИЈУ ОД ПРЕ ДЕСЕТ ДАНА: Италијански дерби у Лиги шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se vratio u najboljih osam Lige šampiona nakon duge pauze, poslednji put je tu bio 2012. kada je od njega bolja bila Barselona ukupnim rezultatom 1:3. Sa druge strane, Napoli je par puta bio u osmini finala ali nikada nije uspeo da je prođe i ovo će mu biti prvi meč u ovoj fazi u istoriji kluba.

Nakon što je pre dve nedelje u dominantnom stilu savladao današnjeg rivala rezultatom 0:4, Milan je u petak odigrao razočaravajućih 0:0 sa Empolijem. Domaćin je trenutno četvrti na tabeli Serije A, ima bod više od Intera i poen manje od Rome tako da ga očekuje velika borba za mesto u vrhu tabele u samoj završnici prvenstva.

Drugačija je priča u Ligi šampiona, ''rosoneri'' su bez većih problema prošli grupu ''E'' zauzevši drugo mesto iza Čelsija, a nakon toga su u neizvesnom dvomeču izbacili Totenhem. U prvom susretu su slavili na ''San siru'' sa 1:0, dok su u Londonu mreže mirovale i to je bilo dosta da se posle 11 godina plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona.

Najbolji strelac ekipe u najeltinijem evropskom takmičenju je Olivije Žiru sa četiri pogotka, a nagrade za to su došle pre par dana kada je sa sjajnim francuskim napadačem dogovoren produžetak ugovora na još godinu dana.

Nakon poraza protiv Milana, Napoli se vratio na pobedničke staze savladavši Leće sa 1:2, tako je održao plus 15 u odnosu na Lacio i samo je pitanje vremena kada će biti krunisan kao novi prvak Italije.

Dominaciju u prvenstvu preneo je i na Ligu šampiona, zauzeo je prvo mesto u grupi ''A'', a onda je u osmini finala rutinski odradio posao protiv Ajntrahta ukupnim rezultatom 5:0. Izabranici Lučana Spaletija su najbolji napad takmičenja i postigli su čak 25 golova za sada.

Pored pomenutog trijumfa Milana, ovi timovi su odigrali još jedan meč u tekućoj sezoni i na njemu je slavio Napoli sa 1:2.

Spaleti ima velikih problema sa povredama jer postoji velika šansa da najbolji strelac ekipe Viktor Osimen propusti meč, a takođe je pod znakom pitanja i njegova prva zamena Simeone, tako da će u špicu verovatno biti mladi Raspadori.

Kod domaćina jedini koji će izostati biće Ibrahimović i Kalulu.

NAŠ TIP: 1P0-1&2P1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)