BAJKA SE NASTAVLJA: Ostrvljani u pohodu na prvo finale Kupa Portugala

O. M.

12. 04. 2023. u 14:20 >> 14:20

NASIONAL Madeira dočekuje Bragu u prvoj utakmici polufinala Kupa Portugala.

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА: Острвљани у походу на прво финале Купа Португала

FOTO: EPA

Klub sa atlantskog ostrva poslednjih godina šeta između portuglaske Primere i Lige 2, ali u kupu redovno beleži solidne rezultate. Iako nikad nije igrao u finalu, ovo je četvrto polufinale u 112 godina dugoj istoriji, a sva su došla u poslednjih petnaestak godina.

Za razliku od njih, Braga jeste osvajala ovo takmičenje i to tri puta iz osam finala, poslednji put 2021. godine. 

Nasional je u ne baš povoljnoj situaciji u Ligi dva, pošto se nalazi samo jedno mesto iznad pozicije koja vodi u baraž za opstanak, sa dva boda više od BSAD-a (jedan od dva dela bivšeg Belenenseša). Ekipa je za poslednjih mesec dana vezala tri poraza i jedan remi a poslednju pobedu ostvarila je petog marta. Kod kuće su "alvinegrosi" u poslednje dve utakmice primili pet a nisu dali nijedan gol.

U goste im dolazi ekipa koju nisu pobedili na poslednjih 13 međusobnih susreta, a u oktobru će biti deset godina kako im je to uspelo poslednji put. Braga je treća u Primeira ligi, iza Benfike i Porta. Benfika je već viđena kao šampion, uprkos nedavnom porazu od Porta, a "tobdžije iz Minja" su jedina druga ekipa koja je ove sezone uspela da savlada "orlove", dok će Porto i Braga voditi borbu za drugo mesto koje donosi direktan plasman u Ligu šampiona.

Braga je savladala Benfiku i u četvrtfinalu kupa. Doduše, boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je posle 90 i 120 minuta bilo 1:1. Golove u regulartnom toku postigli su Al-Musrati za Bragu i Gonzalo Gedeš za Benfiku, dok je sa bele tačke za ''orlove'' neprecizan bio Fredrik Aursnes. Prethodno je Braga eliminisala  Gimaraeš, drugoligaša Moreirense i trećeligaša Felgeiraš.

Nasional je imao nešto duži, ali i lakši (ako se gleda težina rivala ali ne i način prolaska) put do polufinala. U drugoj rundi četvrtoligaš Angrense u gostima, u trećoj drugoligaš Oleveriense kod kuće, tek posle produžetaka, u četvrtoj opet drugoligaš Tondela kod kuće, minimalna pobeda i to sa bele tačke, zatim opet "minimalac" kod kuće i to protiv četvrtoligaša Rabo de peiše sa "komšijskih" Azora. Konačno, u četvrtfinalu novopečeni premijerligaš Kasa pia koji se držao do produžetaka (2:2, 5:2).

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)