"CRNO-BELI" NE ODUSTAJU OD TITULE I LIGE ŠAMPIONA: Novajliji je opstanak sve dalji

N.P.

11. 02. 2023. u 11:52 >> 11:52

IZABRANICI Gordana Petrića dočekuju Mladost GAT u okviru 21. kola Super lige Srbije.

ЦРНО-БЕЛИ НЕ ОДУСТАЈУ ОД ТИТУЛЕ И ЛИГЕ ШАМПИОНА: Новајлији је опстанак све даљи

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Partizana pobedom su startovali u nastavku sezone, pobedivši "pod Bagdalom" Napredak minimalnim rezultatom. Trijumf "crno-belima" je doneo Fuseni Dijabate pogotkom u 61. minutu. Vremenski uslovi u zaleđenom Kruševcu nisu dozvolili da gledamo fudbal - bilo je to nadmetanje dva tima u stilu - ko bude bolje podneo zimu i manje se klizao po terenu, pobediće.

U takvim uslovima čarapani su bili čak i bio bolji rival u prvom delu utakmice, ali kako se na kraju gleda ko je dao više golova, a ne kako je ko igrao, četa Gordana Petrića je odnela u Beograd sva tri boda. Parni valjak je uspešno iskoristio kiks večitog rivala Crvene zvezde i tako mu prišao na osam bodova zaostatka. Ekipa Partizana nakon 20 odigranih utakmica u sezoni ima 14 pobeda, četiri remija i dva poraza uz ostvarenu gol-razliku 47:15.

Fudbaleri Mladosti GAT su izgubili u Novom Sadu od Javora u prošlom kolu rezultatom 3:2. Domaći su bolje otvorili utakmicu i do vođstva su stigli u 16. minutu preko Novice Maksimovića sa bele tačke. Izjednačenje je usledilo samo 13 minuta, kasnije kada je izjednačio Petar Gigić. Preokret se desio u 34. minutu, Norman Kembel je zatresao mrežu Mladosti za 2:1. Potom se u strelce upisao i Luka Ratković u 78. minutu i faktički rešio pitanje pobednika.

Nisu se predavali Novosađani za šta su nagrađeni golom. Igrao se 82. minut kada je pozajmljeni fudbaler Crvene zvezde, Jovan Mituljikić pogodio na svom debiju za konačnih, 3:2. Međutim, do kraja meča Mladost nije mogla do izjednačenja, i sva tri boda otišla su u Ivanjicu. Pulene Ljubomira Ristovskog do kraja sezone čeka grčevita borba za opstanak. Novajlija se nalazi na pretposlednjoj 15. poziciji Super lige Srbije sa 13 osvojenih bodova, samo dva više od fenjeraša Radnika iz Surdulice.

U minulom međusobnom duelu koji je odigran na "Karađorđu" 14. avgusta prošle godine, parni valjak je slavio minimalnim rezultatom. Gol odluke je postigao Svetozar Marković u samom finišu utakmice. Tim iz Humske se ne odriče titule, apsolutni je favorit pred svojim vernim "grobarima" i očekujemo rutinsku pobedu na stadionu "JNA". Kvota na kec je prilično niska i predlažemo da je obavezno pojačate golovima.

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)