HOĆE LI SE SKUPOCENI ''PLAVCI'' UPALITI? ''Čekićari'' se bore za goli život!

V.M.

11. 02. 2023. u 08:15 >> 08:15

U lokalnom derbiju, Vest Hem dočekuje Čelsi na ''Olimpijksom stadionu'' od 13:30.

ХОЋЕ ЛИ СЕ СКУПОЦЕНИ ПЛАВЦИ УПАЛИТИ? Чекићари се боре за голи живот!

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je podigao formu u poslednje vreme i nalazi se tik izvan zone ispadanja, u prošlom kolu remizirao je sa Njukaslom na teškom gostovanju i sada će pokušati pred svojim navijačima da osvoji nove važne poene u borbi za opstanak. Čelsi je ove sezone potrošio 600 miliona evra ali nema rezultate koji pravdaju uloženi novac. Deveti su na tabeli i zaostaju deset bodova za ekipama koje se bore za plasman u Ligu šampiona.

''Čekićari'' na poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima imaju tri pobede uz po poraz i remi. Trenutno su 17. na tabeli sa 19 osvojenih poena i gol-razlikom 18:26. Izabranici Dejvida Mojesa su dosta slabi kod kuće ove sezone. Na deset susreta pokupili su 13 bodova i ostvarili četiri trijumfa. Krajem prelaznog roka ekipu je pojačao iskusni Dani Ings u transferu vredom 12 miliona evra.

Najskuplje pojačanje u istoriji Premijer lige je debitovalo! Sjajni vezista Enco Fernandez je odigrao 90 minuta u remiju sa Fulamom, 0:0. Argenitnac je doveden iz Benfike za 121 milion evra i predstavljaće veliko pojačanje za slabašni vezni red ''plavaca''. Pored njega, Tod Bouli je u ovom prelaznom roku platio 100 miliona evra za Mihajla Mudrika i tako je doveo značajna pojačanja Grejamu Poteru koji se muči na klupi londonskog velikana.

Na poslednje tri ligaške utakmice Čelsi je ostvario jednu pobedu i dva puta je odigrao nerešeno. ''Plavce'' iduće nedelje očekuje osmina finala Lige šampiona u kojoj će ukrstiti koplja sa Borusijom iz Dortmunda.

Na prvom međuosbnom duelu ove sezone pobedu je odneo Čelsi rezultatom 2:1, krajem utakmice je Vest Hem izjednačio ali pogodak je poništen intervencijom VAR-a-

Domaćin će na ovom susretu biti bez Areole, Kornea, Kerera i Zume, dok je pod znakom pitanja Skamaka.

Grejam Poter u gradskom derbiju ne može da računa na Broju, Fofanu, Kantea, Pulišića, Mendija i Zakariju, a neizvestan je nastup Matea Kovačića.

Očekujemo jedan tvrd meč u duelu dve ekipe koje napadački nisu baš potentne ove sezone.

NAŠ TIP: |0-1&|| 0-2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi